Henrik Ekwall

Trollet Silvana

Har ju varit en sisådär-nivå från min sida på senaste när det kommer till texttunga inlägg. Och det har faktiskt sin förklaring: råkade nämligen bryta ett revben samt få en ”ganska allvarlig muskelbristning” i högerarmen under påsklovet. Och tro det eller ej, men då gör det ganska ont att smattra tangentbord. Åtminstone för någon som har samma relation till smärta som Johan Croneman har till allt.

Det hela skedde när jag var på Gotland (:)) under påsk och trillade ner från ett ladugårdsloft. Kan direkt säga att det på inte ett endaste sätt var Madicken ramlar ner från gillestugan-gulligt. Snarare en uppvisning i fysiska dråpligheter inom slapstick-genren som ABSOLUT inte borde ske någon som äldre än 14 år gammal. Skulle den passagen re-enactas i något sammanhang föreställer jag mig att castingen till rollen som mig skulle landa på en kombination av Gösta Ekman som Papphammar och den klumpiga, griniga tjockisen från Flugornas Herre. Får passa på att be om ursäkt till min systers pojkvän som bevittnade det hela.

I och med att jag tidigare inte har kunnat stoltsera med något annat åkomme-relaterat än den rekordosexiga sjukdomstrojkan klåda, magkatarr och sporadisk migrän så är jag helt ärligt nästan bara glad över detta. Så pass glad att jag till och med har vågat mig på två självdiagnostiserade rehabiliteringsaktiviteter. Den lite mindre hybrisartade är att sitta i en fåtölj, titta på slagsmålsscenerna från filmen Troja och vänta på att en dubbel dos citodon ska ”göra sitt”. Den lite mer hybrisartade är att gå till Eriksdalsbadet och göra lite av varje.

Den första aktiviteten visade sig vara ganska nära helt fantastisk. Den senare aktiviteten utgjordes av runtvadande i urinvatten bredvid hyperaktiva barn, sitta i ångbastu bredvid män med alldeles för avslappnad relation till sina håriga Mongolian Barbeque-kroppar, sitta i vanlig bastu bredvid en högljutt finne som skriade om att det var för kallt, och halvhjärtade försök till längdsimning i banan som kallas för ”frisim” – simbanornas OBS-klass – bredvid halvkroppsförlamade rehab-tanter och quattro stagione-män som tog sig fram genom vattnet med hjälp en rad olika kroppsrörelser, ingen av dem bröstsim. Avslutade i bubbelpoolen, gick hem ganska direkt efter att en sexåring satte sig bredvid mig, dennes förälder mittemot med en blick som utstrålade alldeles för mycket ”jag vet, du vet, alla här vet att du inte vill något hellre än att lägga en hand på min sons lår”.

Fyfan alltså. Tänker mig att man borde ha blivit luttrad av att ha spenderat en halv barndom i Huddinghallens badhus (där folk limmade fast rakblad i vattenrutschkanan och bajsade i poolen) men det har var ju något alldeles extra. Känns som att jag har genomlevt de offentliga badhusens motsvarighet till att ta en kort sejour till Aleppo. Mottar gärna tips till effektiva KBT-kliniker, har ett gott gäng mentala böja sig fram efter tvålen-relaterade minnesbilder jag verkligen, verkligen skulle klara mig utan.

Tänkte iallafall lämna er med en bild på Silvana Imam jag inte riktigt har kunnat släppa de senaste dagarna. Något som är oklart är ju när hon började se ut som trollmor med tjackpundarkäke.

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Henrik Ekwall

Hej!

Vad kul att du är här, stanna gärna för alltid

[email protected] på mail

Mest lästa

  1. Esnabba Pesos
  2. #Weedweek
  3. Trevlig kväll!
  4. Det är kul med mode
  5. Brev från kolonien