Henrik Ekwall

#Weedweek

Två saker jag har väldigt svårt för är 1) Ungdomstidningen Vice 2) folk som är intresserade av cannabis. Och för några veckor sen hade Ungdomstidningen Vice en temavecka om cannabis.

Outcome:en var ganska exakt vad man förväntar sig när den amerikanska västkustens mest välbetalda fuck-ups samlas under parollen ”edgy” för att producera 7 dagar ganjastinn allmännytta.

Ungdomstidningen Vice är ju en tidning som vanligtvis pysslar med journalistik inom ”bidrag till det offentliga samtalet som får Björn Wiman att begå harakiri med en trubbig reservoarpenna”-genren. Några artikelexempel från senaste tiden:

Men with Micropenises Tell Us About Life with a Tiny Dick

I Tested Loads of Changing Room Mirrors to See If I Looked Any Different

I Only Ate Nutella For a Week and This is What Happened

och (genial):

How to Suck Your Own Dick”

Men under #Weedweek tog Ungdomstidningen Vice alltså en kort paus från denna systematiska våldtäkt av begreppet youth culture för att, bland annat, ge tips på fiffiga DIY-varianter av bongar, deklarera legaliseringen av marijuana i Californien som världshistoriens viktigaste politiska händelse, skicka ut en spliff i rymden och ”things we learned from giving LSD to Dolphins”. 

Och massa, massa annan skit som får skatepunkare, Alexander Bard, vita människor som lyssnar på UB-40, folk som tycker att Pineapple Express är världens bästa film och alla andra vidriga hashtomtevarianter att boffa på trollholken i eufori. Alltsammans med en budget som förmodligen skulle kunna rädda 3-4 svenska dagstidningar från konkurs.

Men jaja, det hela är väl alldeles suveränt ifall det på riktigt finns folk där ute som går igång på rymdknark, bongar av pulitzer prize-vinnare och andra på tok för dyra ”pissar på intellektualism”-initiativ.

Och det är väl dessutom lite att av en kasta sten i glashus-aktion att använda den här bloggen som plattform för att beskylla andra för att producera värdelöst innehåll. Är ju inte direkt en All The President’s Men-nivå på ”samhällsnyttan” jag sitter och smattrar fram här. Men någonstans mellan läsningen av ”The Time I Got Stoned and Listened to My Washing Machine” och  ”I Got My Pussy Stoned with Weed Lube” kände jag ändå att jag – relativt sett – har mitt på det torra.

Det tråkiga är däremot att jag med mina 21 urbana livsår ändå träffar mitt i Ungdomstidningen Vices demografiska sweetspot, och därför förväntas tycka om såna här upptåg. Och av den anledningen så känner jag inför #Weedweek ungefär som jag antar att 50-åriga kvinnor med självrespekt känner inför SATC 2. I synnerhet när #Weekweeks receptvideos à la Martha Stewart till cannabis kombinerat med olika sorters ”godsaker” gång efter gång opåkallat dyker upp i mitt flöde.

”A sophisticated way to get high”.

Tror inte att det finns någon annan som yrkesmässigt, intressemässigt och kroppshållningsmässigt sammanfattar alla mina anti-mål med livet lika väl som den här personen.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Henrik Ekwall

Hej!

Vad kul att du är här, stanna gärna för alltid

[email protected] på mail

Mest lästa

  1. Esnabba Pesos
  2. #Weedweek
  3. Trevlig kväll!
  4. Det är kul med mode
  5. Brev från kolonien