Henrik Ekwall

Hej gullisar! Hoppas ni mår. Det gör jag, det kan jag lova! Spenderade midsommar i Båstad, gjorde jag. För någon som har varit på västkusten 1 gång och i Skåne 0 gånger var det en fascinerande upplevelse. Alla män såg ut att heta Stefan Sauk, alla hus var döpta efter pseudoitalienska fraser som ”Belo Horizonte”, alla kvinnor såg ut att heta Gunilla Pontén, det blotades nyanlända framför en guldstaty av PG Gyllenhammar, osv. Riktigt lärorik fältstudie av göbbkommuner med Lake Como-komplex.

Hur som haver. Under den här sommaren har jag har valt att avstå från livsåtaganden som faktiskt skulle kunna gynna min karriär, mitt psykiska eller fysiska välmående (jobb, icke-jobb, ”upptäcka världen”) till förmån för att heltidsfokusera på det absolut motsatta (ta körkort).

Och i och med att 1) detta är den sämsta idén någonsin 2) detta är än så länge det värsta jag har varit med om någonsin 3) jag är rädd för bilar, så känner jag att detta bör dokumenteras. Ni kan se den här journalföringen som de sista found footage-scenerna i Blair Witch Project innan skogshäxan kommer och mördar alla tonåringar. En liknelse i vilken tonåringarna utgörs av jag i en bil och skogshäxan utgörs av jag i en bil.

Hittills har jag hunnit med följande:

Handledarutbildning på ”Körkortshuset” i Liljeholmen
Såhär i retrospektiv känns det nästan konstigt att jag har levt i 21 år utan att ha fått höra om det sinnessjuka sociala helvete som utgör en trafikskoleledd handledarutbildning. Att sitta på norra Europas absolut oskönaste plaststol och lyssna på mentalt halta trafikskoleelever andas genom munnen samtidigt som den oförlöste ståupparen till ”föreläsare” bränner av den gråaste powerpointen den icke-offentliga sektorn någonsin skådat, varvat med 4 timmar trafikrelaterad ”humor”. Sporadiskt ackompanjerat av en ensam finnig killes grisfnitter. Vi fick gratis biscottis.

Jag har aldrig någonsin varit med om en snabbare ”det här är helt enkelt inte värt det”-känsla som när jag först blickade runt över den ”eklektiska” blandningen av människor jag var att spendera en hel torsdagkväll med, tänkte för mig själv att begreppet ”people from all walks of life” från och med nu har fått en betydlig rikare innebörd, varpå föreläsaren inleder med att säga ”idag vill jag verkligen att vi alla lär känna varandra!!”. Det finns inte ett enda B-körkort i världen som är värt 15 minuter ”namnlek” med ett analblekt Saltsjöbadenpar, ett hålögt tumbaköttstycke i Fitness 24/7-hoodie och far & son Ed Hardy.

Det var en speciell form av totaldrabbande livskris att inse att jag – bland alla dessa körodugliga freaks – var med största sannolikhet är den absolut minst lovande körkortskandidaten.

Riskutbildning 1 på ”Körkortshuset” i Liljeholmen
Se ovan. Ta bort biscottis. Lägg till ”gruppuppgifter”.

Körlektioner på Jarla Trafikskola
Att köra bil med trafikskole-Anton är det närmsta jag någonsin kommer att komma den totala utmattningen jag antar att människor känner efter Iron Man-lopp. Den mentala och fysiska ansträngningen jag upplever av att försöka kontrollera 1000kg Audi på en trafikerad gata, bemöta den göteborgsfödde Trafikskole-Antons kallprat om Summerburst (”dricker man 4 redbull är det typ som att vara full!”) och samtidigt parera GTA IV-inducerade impulser att klippa närmsta trottoarkärring, den är svår att beskriva med ord. Det kan liksom inte vara ett kvitto på att man sysslar med någonting rimligt om man efter varje körlektion känner sig exakt som Johan Gustavsson känner sig exakt nu.

Ja vafan, vet helt ärligt inte hur det kommer bli med det här. Är redan nu PRETTY nära den övre gränsen motorstopp en människa kan uppleva innan total mental urfuckning. Nivån av pengar i sjön det skulle innebära pallar jag inte riktigt ens poängtera.

Men ska ju köra på Gotland nu hela juli. Och jag tror inte det finns någon annan plats i världen jag är mer bekväm med att vara livsfarlig i bil på som i närheten av Kallis uteservering under Stockholmsveckan. Inte en laddlunch går säker! Haha! Vroom vroom!

Vi ses i pushnotiserna.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Henrik Ekwall

Hej!

Vad kul att du är här, stanna gärna för alltid

[email protected] på mail

Mest lästa

  1. Esnabba Pesos
  2. #Weedweek
  3. Trevlig kväll!
  4. Det är kul med mode
  5. Brev från kolonien