Leyla Viktoria

Girls, Girls, Girls

I helgen så hängde jag på Warehouse i Sandarna där vi blivit lovade nice house och go vibe, vilket vi också verkligen fick. Det var så otroligt mycket folk  dansandes på liten yta, att det stundom kändes som att man skulle förgås i vimlet. Vanligtvis brukar jag bli reflektera över den ojämna fördelningen gällande könens representation på sådana här fester, oftast är det nämligen mest män som deltar; både framför och bakom DJ-båset. Men denna gång var det riktigt många tjejer där! Gött, tycker jag.

Det är tråkigt och enligt mig, ett problem att kvinnor inte får samma plats inom EDM-scenen eller musikscenen överlag. Därför tänkte jag kicka igång bloggen med en liten lista över feta kvinnliga producenter och DJ-kollektiv!

Discwoman
Kollektiv som representerar cis- och transkvinnor samt genderqueer DJs.

Work In Progress
Work in Progress är en radio show av DJ/Promoter Cindy Li med fokus på att framhäva endast kvinnors musikaliska verk.

Siren
Siren är ett DJ-kollektiv i London som formades genom en facebookgrupp med fokus på att ta plats som kvinnor och queer.

Clara 3000

 

Support your local girl gang!

/Leyla

2 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}

Leyla Viktoria

En blogg tillägnad min syn på Göteborgs alternativa nattliv.

Mest lästa

  1. Illegal Ground + Fabric
  2. Sexualisering
  3. Fee Fi Fo Fums Renovering
  4. Favoritbarerna
  5. Weekend Bomb