Leyla Viktoria

GBG vs STHLM

Befann mig i helgen i Stockholm igen, min halvbror samt några vänner bor där så brukar ta mig tiden att åka upp då och då. Det brukar alltid bli så att vi tillsammans drar ihop något slags förkrök och sticker vidare till nån elektronisk klubb där. Denna gång drog vi på Darklands II, en klubb med fokus på den tyngre technon.

Stockholms klubbscen känns som att den alltid har fluktuerat, dragits åt olika håll och blivit utmålad i media på olika vis genom åren, men på senare dagar har Stockholm likt Göteborg dragit fram sina underjordiska fester i ljuset. Kanske till och med mer än vad vi har här.

En negativ bieffekt när de mindre festerna når ut till fler dansare som inte tidigare har kommit dit är att vi får betala priset för det; bokstavligen. Entrépriserna skjuter i höjden. Men för dem pengarna får vi dock fetare lokaler, bättre ljud och fetare ljusshower.

I Stockholm tycker jag dock att festerna har halkat efter vad gäller produktionen kring just ljud, ljus osv. Lokalerna är oftast större och mer varierade men jag har ännu inte sett samma kvalitet som eventen här i Göteborg oftast har. Det känns som att scenen har vuxit så otroligt snabbt och stort där att just de elementen har halkat efter.

Dock verkar nattlivet i Stockholm generellt mer öppet för denna typer av fester, många av de arrangörer som började i underjorden har lyckats etablera sig och sina koncept på den generella klubbmarknaden. Här i Göteborg märks glappet fortfarande tydligt.

Det blir också en annan känsla när kanske 200-300 personer hänger på samma fest, än när över 500 gör det. Jag diggar intimiteten och känslan av att man tillhör ett community. Det är nog för det jag har fastnat, och som jag tycker saknas på andra typer av klubbar.

Jag tycker att utvecklingen som sker både här och i Stockholm gällande våra alternativa klubbvärldar går åt rätt håll, vi ska inte behöva dansa i en sunkig, fallfärdig lokal bara för att vår musiksmak eller gemenskap inte accepteras. Vi ska kunna göra det för att vi vill det och för att vi kan.

/Leyla

(Vill ni läsa recensionen av Darklands II så kommer den upp på Illegal Ground inom kort)

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Leyla Viktoria

En blogg tillägnad min syn på Göteborgs alternativa nattliv.

Mest lästa

  1. Illegal Ground + Fabric
  2. Sexualisering
  3. Fee Fi Fo Fums Renovering
  4. Favoritbarerna
  5. Weekend Bomb