Leyla Viktoria

Elin K @ Station 16

I lördags var det dags för Elin K’s releasefest för sin debut Strange Flowers på Station 16. Uppbackad av sin man Kristian Krän och Bomström (båda från Locus) kunde det ju självklart inte bli annat än bäst.

Hennes framträdande började strax framåt 01 och det dröjde inte många minuter innan publiken stod där, trollbunden. När det gäller Elin K’s musik, är hennes röst protagonisten och allt annat bara ackompanjemang. Det är rösten som med svindlande styrka förföriskt tvingar in publiken på en resa in i Elins mystiska, musikaliska värld.

Musiken har influenser från både RnB och gospel vilket gör det otroligt intressant och stimulerande att lyssna på. Det känns nytt och framförallt, fräscht. Att välja Station 16 för releasefesten var också ett väldigt bra val, spelningen blev intim och personlig.

Efter att Elin avslutat sin spelning på topp (med publik som unisont skrek: ”En gång till”) tog Bomström över som med sin deep house fick dansgolvet att bubbla fram till stängning.

Elin K’s debut var exakt vad en debut bör vara, blottande och personlig men otroligt stark. Och det som talar tydligast av allt, Strange Flowers har bitit sig fast i min hjärnbark, och verkar inte släppa taget på länge.

/Leyla

 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}