Livsviktigt – men inte dödsallvarligt

WRAP ME UP

Helgen har varit kalaskul – måndagen kom som en käftsmäll. Jag och min gossedjurs-apa snoozade i två timmar i morse. Kändes sådär. Ångesten har inte direkt blivit mindre av att jag fått gjort ungefär NOLL idag, mest tittat på Beyonce-videos och käkat russin. Jo jag gick iofs på en promenad, då lyckades jag slarva bort mitt betalkort, spärra det och hitta det igen en halv minut senare. Gött!

På måndagar boxas jag och då krävs det jäkligt smidiga middagslösningar. Egentligen behövs det väl alltid smidiga middagslösningar och den vanligaste frågan man får som kostrådgivare är typ: ”Hur kan jag äta asnyttigt utan att behöva putta in någon effort alls?”. Det finns ingen lösning för den inställningen, men jag har en bra lösning för de personer som i vart fall kan tänka sig en mini-insats för att käka bra. Och den lösningen heter: WRAPS!

Fullkornstortilla/Fullkorns-libabröd (JA fullkorn mina vänner) + gott och blandat du hittar i kyl/frys blir en helfestlig måltid. Mina favoritfyllningar är:

– Megaenkel tonfiskröra: Blanda tonfisk, keso, hackad rödlök, citronpeppar, örtsalt.

– Falafel (ja du får köpa dom färdiga, märket Anamma är bra)

– Stekta/grillade grönsaker (aubergine, zucchini, paprika, lök, broccoli jajaja)

– Halloumi

Ös på med grönsaker och en rejäl klick sås av något slag. Exempelvis:
– Ajvar relish
– Hummus
– Feta-yoghurt (exakt fetaost + yoghurt)
– Pesto

Det här ska jag äta hela veckan pga har svinmycket att göra och har skojat bort en hel dag idag. Bra Tessan, bra!

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Livsviktigt – men inte dödsallvarligt

Jag är hälsovetaren som levererar bloggen för oss som är "fed up" på hälsohets men som fortfarande vill ta hand om oss själva och leva gött riktigt länge.
God mat, illaluktande boxningshandskar och ett gäng hälsotips!

Mest lästa

  1. GRÖT-TJÖT
  2. S/O till alla känsliga magar
  3. Pest, ångest eller kolera?
  4. WRAP ME UP
  5. MERA SOPPA TACK!