Livsviktigt – men inte dödsallvarligt

Vi måste prata…

Kan vi inte snacka lite om dom här?

Och dom här:

Är det inte lite knäppt att den här typen av produkter lyfts fram som hälsomat samtidigt som jag dagligen får frågan om frukt är okej att äta (jag är kåstrådjivarä för er som ej vet). Det är så sorgligt när mat enbart ses som kalorier och man missar den där lille detaljen om att maten ska göra oss friska, starka, glada och goa. Vi käkar bars, puddingar och shakes för glatta livet och skiter i att vi inte kan hajja en enda ingrediens i innehållsförteckningen. Men frukt, nej för i helvete, ”Asså jag har hört att vindruvor typ sätter sig på låren”.

Min pappa har alltid sagt ”Låt maten vara din medicin”, när jag var 12 år svarade jag nog ”mmmh pappa” och fortsatte kika in i datorn uppslukad av att bygga ett nytt fräckt krypin på Lunarstorm. Men idag håller jag med honom till 100%. Om fler människor skulle börja se maten som näring istället för bukfylla så skulle vi få bukt med många av våra hälsoproblem (Tessan for president!). Och just därför gör du en general-insats för dig själv genom att välja fullkornsalternativen istället för pasta, vitt bröd, vitt ris. Eller kål, bladspenat och baljväxter istället för isbergssallad, tomat och gurka. Och ta en vanlig jävla frukt istället för proteinpudding med lussebullesmak – please?

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Livsviktigt – men inte dödsallvarligt

Jag är hälsovetaren som levererar bloggen för oss som är "fed up" på hälsohets men som fortfarande vill ta hand om oss själva och leva gött riktigt länge.
God mat, illaluktande boxningshandskar och ett gäng hälsotips!

Mest lästa

  1. GRÖT-TJÖT
  2. S/O till alla känsliga magar
  3. Pest, ångest eller kolera?
  4. WRAP ME UP
  5. MERA SOPPA TACK!