Louise Ljung

Alla gillar en bra Caprese

En klassiker. Med bra råvaror är detta något av det godaste du kan stoppa i din mun. Med sämre råvaror, inte lika hej hej. Perfekt som förrätt, plockrätt, tillbehör eller lättare lunch. Ät den som den är eller med en bit bröd, addera kanske semitorkade tomater och några tunna skivor lufttorkad skinka.

Recept, styling, foto: Louise LjungRecept, styling och foto: Louise Ljung

  • En GOD Mozzarella alternativt Burrata
  • Några GODA fina små tomater
  • En GOD olivolja
  • En GOD balsamvinäger
  • Färsk basilika
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Pinjenötter om man vill

Dela tomterna och riv mozzarellan i mindre bitar, toppa med färsk basilika. Ringla på olivolja och en skvätt balsamvinäger. Strö på lite flingsalt, nymalen svartpeppar och rostade pinjenötter om man vill. Ät och njuuuut.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Louise Ljung

Matstylist i Göteborg som kockar, stylar och fotograferar mat till reklam, tidningar och events. Älskar att bada badkar, kombineras gärna med mat och dryck. Svag för Fernet och korv.

Webb: louiseljung.se
Instagram: louiseljung

Mest lästa

  1. Alla gillar en bra Caprese
  2. Dunderglögg
  3. Ostkurs med Hilda Nilsson Ost
  4. Krämig syrlig grönkålssallad med äpple
  5. Ett mästarrecept på fluffsaftiga lussebullar