Louise Ljung

Hallonmousse

Jag älskar när man får äta lite av varje. Kanske inte alltid bufféer men när man är ute och käkar, tar olika rätter och delar. Därför älskar jag också det här med miniatyrvarianter på desserter, det är ju helt genialiskt. Funkar på pajer, kakor, tårtor, krämer eller som här, på mousse.

Recept, styling, foto: Louise Ljung
Recept, styling & foto: Louise Ljung

4 pers eller ca 10 små portioner

  • 5,5 dl färska hallon
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk gelatinpulver
  • 3 dl grädde

Lägg en halv deciliter hallon åt sidan, koka upp resten med sockret. Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Låt gelatinpulvret svälla i vattnet, rör sedan ner det i hallonpurén. Vispa grädden tjock. Vänd ner purén i grädden, likaså resten av hallonen. Spritsa eller häll upp i små glas.  Ställ i kylen 1 timme innan servering. Dekorera gärna med hallon och pudra över lite florsocker.

För vegan variant, skippa gelatinpulvret och använd gelésocker istället för vanligt socker. Grädden byts ut till kokosgrädde.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}