Louise Ljung

Havets råraka

Perfekt budgeträtt att lyxa till lillelördag med en vecka innan löning. Du behöver:

  • Potatis
  • Ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Crème Fraiche
  • Stenbitsrom
  • Rödlök
  • Lite grönt piff

Riv potäterna, krama ur vätskan. Salta och peppra. Knäck i ett ägg om så önskas, blir lite matigare feeling plus att ägget binder potatisen. Funkar också fint utan, krävs dock lite mer pill för att hålla ihop plättarna. Stek i stekpanna med en rejäl klick smör –  ingen stress, låt dom götta till sig och få en fin yta. Servera med créme fraiche, stenbitsrom, finhackad rödlök och lite grönt piff,  jag föredrar persilja pga ej en dillig lover. Dra ett varv med pepparkvarnen och på med lite flingsalt. Voilà!

Känner man sig tät – skippa stenbitsrommen och fläska på med löjrom. Den fina makrillskärbrädan kommer från emmamalena.com.

Havets råraka. Recept, styling, foto: Louise Ljung
Recept, styling och foto: Louise Ljung

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}