Louise Ljung

Fish Tacos!

Tacofreitag! Skippa köttfärsen och kör pankofriterad torsk istället, du kommer icke att ångra dig. Det här behöver du:

  • Torskfiléer
  • Pankoströbröd
  • Ägg
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Matolja

Se över torskfiléerna och plocka bort eventuella ben, skär de sedan i bitar, salta och peppra. Doppa filéerna i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i pankot. Värm oljan i fritös eller tjockbottnad kastrull – mycket olja behövs. Släpp försiktigt ner fiskarna i den heta oljan och fritera dom i omgångar till dess paneringen fått fin färg, normalt cirka 2 minuter. Lägg bitarna på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

Sen är det bara att börja bygga sin fish taco med det som önskas. På bild: Fint strimlad rödkål och romansallad, mango, salladslök, picklad rödlök, guacamole, srirachamajjo (blanda srirachasås, majonäs, lime, salt, peppar) lime och givetvis koriander. Tacohej.

Fish Taco. Recept, styling och foto: Louise Ljung
Recept, styling och foto: Louise Ljung

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Havets råraka

Perfekt budgeträtt att lyxa till lillelördag med en vecka innan löning. Du behöver:

  • Potatis
  • Ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Crème Fraiche
  • Stenbitsrom
  • Rödlök
  • Lite grönt piff

Riv potäterna, krama ur vätskan. Salta och peppra. Knäck i ett ägg om så önskas, blir lite matigare feeling plus att ägget binder potatisen. Funkar också fint utan, krävs dock lite mer pill för att hålla ihop plättarna. Stek i stekpanna med en rejäl klick smör –  ingen stress, låt dom götta till sig och få en fin yta. Servera med créme fraiche, stenbitsrom, finhackad rödlök och lite grönt piff,  jag föredrar persilja pga ej en dillig lover. Dra ett varv med pepparkvarnen och på med lite flingsalt. Voilà!

Känner man sig tät – skippa stenbitsrommen och fläska på med löjrom. Den fina makrillskärbrädan kommer från emmamalena.com.

Havets råraka. Recept, styling, foto: Louise Ljung
Recept, styling och foto: Louise Ljung

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}