Louise Ljung

En supergod soppa för en liten slant. Passar som liten naggande förrätt eller som huvudrätt serverat med ett rejält bröd till.

4 port

  • 7 stora morötter
  • Matolja
  • 2 finhackade små vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 0,5 – 1 finhackad röd chili
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2-3 cm riven färsk ingefära
  • En halv citron
  • Salt
  • Peppar

Skär de skalade morötterna i grova bitar. Hetta upp matoljan. Fräs vitlök, gul lök, ingefära och chili tillsammans med spiskummin, rör om. Lägg i morötterna, häll på buljongen och koka sedan upp. Sänk värmen och låt allt småkoka tills morötterna har mjuknat, ca 10 min. Häll i kokosmjölk och pressa i en halv citron. Ta av kastrullen från plattan och mixa till en jämn soppa. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite ringlad kokosmjölk eller en klick creme fraiche. Toppa med pumpafrön som du rostat i torr stekpanna tillsammans med flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Morotssoppa. Recept, styling och foto: Louise Ljung

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}