Louise Ljung

Rabarbercocktail med vanilj

Då var det dags för rabarber. Gör en sirap som du kan ha som bas för cocktails, spä ut till saft eller bara ringla över vaniljglass. Gott vilket som!

Du behöver:

  • 7 dl rabarber skuren i mindre bitar
  • 4 dl vatten
  • 4 dl råsocker
  • 1 vaniljstång

Skrapa ur vaniljstången och lägg i kastrull tillsammans med rabarber, råsocker och vatten. Småkoka på medelvärme i 15-20 minuter eller tills rabarbern har blivit mosig. Sila allt genom en finmaskig sil. Ut kommer ca 6 dl sirap. Häll i en glasflaska och förvara i kylen i några veckor.

Till cocktailen behöver du en god tequila, rabarbersirap och sodavatten. Utgå från 1 del tequila, 2 delar rabarbersirap och toppa med sodavatten, justera det spritiga och söta efter tycke och smak.

Rabarbercocktail med vaniljhint. Recept, styling och foto: Louise LjungRecept, styling och foto: Louise Ljung

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Louise Ljung

Matstylist i Göteborg som kockar, stylar och fotograferar mat till reklam, tidningar och events. Älskar att bada badkar, kombineras gärna med mat och dryck. Svag för Fernet och korv.

Webb: louiseljung.se
Instagram: louiseljung

Mest lästa

  1. Alla gillar en bra Caprese
  2. Dunderglögg
  3. Ostkurs med Hilda Nilsson Ost
  4. Krämig syrlig grönkålssallad med äpple
  5. Ett mästarrecept på fluffsaftiga lussebullar