Louise Ljung

Smoothie Bowl

Glöm att sörpla smoothie från ett glas, nu skall den ätas i fastare form med sked från skål och toppas med diverse nyttigheter! Jag är helt såld.

Mixa önskade frukter, bär och/eller grönsaker – blanda frusna och färska. De frusna gör att smoothien får en tjockare och glassliknande konsistens, speciellt frusen banan, mycket bra. Om man vill tillsätter man en skvätt yoghurt eller valfri variant av mjölk, dock inte för mycket så smoothien blir för rinnig. Vissa gillar också att slänga i en sked nötigt smör för extra protein eller några dadlar för sötma. Häll upp i en skål och toppa med det du gillar.

Tips på topping:

  • Hallon
  • Blåbär
  • Skivade jordgubbar
  • Kiwi
  • Granatäppelkärnor
  • Gojibär
  • Torkade tranbär
  • Torkade blåbär
  • Chiafrön
  • Hampafrön
  • Pumpafrön
  • Linfrön
  • Nötter
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Olika bärpulver
  • Hackade dadlar
  • Kokosflakes
  • Granola

Vill också slå ett slag för olika bärpulver. Fick ett gäng från Nordic Superfood,     1 tsk om dagen och man kan boosta sig själv på massa olika sätt. Jag blandar det i smoothien eller strör det på, går också att spä ut med vatten och ta en shot. Läs mer om bärens superkrafter här.

Smoothie bowl. Recept, styling, foto: Louise LjungRecept, styling och foto: Louise Ljung

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}