Louise Ljung

Här kommer världens enklaste men godaste pastarätt. Skulle kunna äta det här varje dag, inga problem.

Till 2 pers

  • Spaghetti, går givetvis med annan pasta också
  • 1 dl av pastavattnet
  • 15 körsbärstomater eller gärna plommonkörsbärstomater
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk chiliflakes
  • En stor näve persilja
  • Salt och peppar
  • Parmesan

Koka pastan 2 min kortare än vad det står på paketet. Spara 1 dl av pastavattnet. Skiva vitlöken tunt, dela tomaterna, hacka persiljan. Sätt stekpannan på låg värme, tillsätt smör och olivolja. Vill man köra veganskt, skippa smöret och ös på med lite mer olivolja. I med vitlök och chili nån minut. Höj värmen, tillsätt tomaterna, låt det gotta till sig ytterligare en liten stund. I med den kokta avrunna pastan i stekpannan, häll på pastavattnet och låt allt koka ihop. Tillsätt massvis med hacka persilja, salta och peppra. Riv gärna på onödigt mycket parmesan, eller så skippar man det – gott oavsett.

Pasta med tomat, persilja och vitlök. Recept, styling, foto: Louise Ljung
Recept, styling och foto: Louise Ljung

2 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}

Louise Ljung

Matstylist i Göteborg som kockar, stylar och fotograferar mat till reklam, tidningar och events. Älskar att bada badkar, kombineras gärna med mat och dryck. Svag för Fernet och korv.

Webb: louiseljung.se
Instagram: louiseljung

Mest lästa

  1. Alla gillar en bra Caprese
  2. Dunderglögg
  3. Ostkurs med Hilda Nilsson Ost
  4. Krämig syrlig grönkålssallad med äpple
  5. Ett mästarrecept på fluffsaftiga lussebullar