Nicky Pop

What’s the Deli

Den största anledningen till att jag drog till What’s the Deli vid Mariaplan var att jag hade sett en bild på en räkmacka som såg extremt god ut. En uppdaterad räkmacka kanske inte låter sådär jätteupphetsande men den här är gjord med aioli, brynt smör och fänkålssallad. Det här är något av det godaste jag ätit på jättelänge. Slår alla andra räksallader med marginal. Smakade även på nudelsalladen med curry och räkor nedan. Den var också supergod. Kaffet var jättegott. Kommer att återvända snart för att testa allt på menyn.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Melodifestival

Mitt samliv har begått melodifestival med min lördagkväll och det kom hit folk som kollar på tv. Ett perfekt tillfälle att återuppliva bloggy och kanske recensera låtarna eller bara den allmänna stämningen.

20:00

Nu börjar det! Alla gästerna är ännu inte på plats. Någon form av betting-system har introducerats. Fyra sorters snacks. Det är ett barn närvarande. Det känns helt rätt.

Jag uppbådar ett spontanfniss när Hasse Kvinnaböska syns i bild. Jag kan inte låta bli. Hela sällskapet skrattar högt när invigningsnumret börjar och programledarna sjunger om tacos. Det är sjukt folklig stämning.

20:26

Vi dricker cosmopolitans och Dina Nah sjunger. Hittills är det nog Adrijana som är favorit hos oss. En annan grej en kan tippa på är hur många skämt som ska handla om att Hasse inte förstår dagens ungdom.

20:32

Det skulle vara lätt att säga något gubbigt om De vet du men det får nog ändå betraktas som en kvalitetslåt i sin genre och vi tror att det här kommer gå långt. Högst hitfaktor hittills. Barnet i sällskapet uppskattar den här låten nåt oerhört.

Men nu kommer Charlotte Perelli! Som åttiotalist måste jag säga att Charlotte gjort mycket för min bild av hur melodifestivalen ska låta. Nu börjar hon sjunga. Stilen är oväntad och hon lockar fram en hel del skratt i soffan. Jag är ganska besviken. Jag vill gilla Charlotte men det går inte.

20:48

Nano har så mysig aura! Och låten är oväntat bra. Vem är egentligen Nano? Jag vill veta mer. Jag vill att han ska bli kändis. Spontant känner jag att jag hejar på Nano. Han verkar även populär på twitter.

När alla låtar har gått känner jag att det här är en stark melodifestivalkväll. Jag har inget att klaga på. Nu är det ett potpurri över Hasse Kvinnaböskes karriär. Stark produktion.

Ovanstående är skrivet innan jag såg numret med Kvinnaböske och Mustasch…

21:18

Känner mig klar med bloggandet nu men är glad att det gick bra för Nano!

XOXO

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Bey

Jag har inget smart att säga om Beyonces relation till countrymusik men låten muntrar upp mig något oerhört. Sitter i skrivande stund och väntar ut ett litet signalfel någonstans utanför Stockholm och då behövs såna här låtar.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Blizzy

Den här låten är inte direkt ny men jag tycker den borde få mer spridning. Barn från norr till söder lyssnar på Blizzy och de andra rapparna i det som kallas Ghetto Superstars, men varför lyssnar inte precis ALLA på detta? Det är superbra. Lyssna på Blizzys EP nu. Den finns på internet.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

14591703_10154026242657799_625124421476971271_n

Idag testade jag Findus nya vegetariska bollar och kombinerad med det här receptet. Alla som gillar att äta vegetariskt på indiska restauranger vet att bollar i sås = supergott. Indisk mat kan ju vara en stor utmaning att laga hemma men det här är en lifehack-version som jag verkligen kan rekommendera. Det var inte svårt och det var asgott.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Kebabsås

14658362_10154021043652799_2111287825_n

Igår gjorde jag en vegetarisk kebabtallrik, bara en sån sak. Jag måste säga att den blev väldigt god, trots att den bestod av två frysdisksprodukter (pommes och oumph-kebab) och lite sallad. Hemligheten ligger i såsen, och fetaost. Fetaost är alltid gott. Dessutom tycker jag att min kebabtallrik ser ut lite som att den är upplagt enligt tallriksmodellen. Det måste vara bra.

Om du googlar recept på hemlagad kebabsås hittar du en uppsjö av märkliga recept och de flesta verkar ganska äckliga. Till exempel tyckte flera att Fanta är en hemlig ingrediens som gör en lyckad kebabsås. Jag var tvungen att testa. Här är mitt recept på kebabsås. Det kanske verkar märkligt men det var jättegott. Promise.

 

2 dl matlagningsyoghurt

2 msk majonnäs

2 msk Fanta

½ msk sambal oelek

2 pressade vitlöksklyftor

oregano

salt

peppar

 

Blanda väl och ställ kallt en stund. Drick upp överbliven Fanta.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

CEO Season

Eric Berglund är ett geni; det visste vi sedan länge. Berättelsen om Eric och skivbolaget Sincerely Yours kommer alltid att börja med att man pratar om The Tough Alliance. Visst är det alltid kul att prata om TTA, men det är ännu roligare att prata om att Eric fortfarande skapar fantastiska nya saker. Den här videon som kom nu skapar stora förväntningar på det nya material som jag antar kommer snart. Jag hoppas det kommer snart i alla fall. Jag behöver CEO.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}