Que Club

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes-Closer

Det har gått strax över året sedan Steve Buscemi’s Dreamy Eyes slog sig ner i våra liv och drygt ett halvår sedan dom spelade på Pustervik när VÅRØ hade sin höstfest.

Sedan första låten Desire har dom blivit haffade av Rama Lama Records, blivit ett internetfenomen och spelat 452 gånger på PSB.

Inte dåligt alls, men det är fortfarande musiken som räknas och nya låten Closer visar att SBDE är ett band att vara vaksamma på. Nya låten skulle kunna beskrivas som loungig och slipad  med en lyxig kostym (vidrig beskrivning ur kontext). Som om resan från Desire till Closer också gått från bakgatan och in på något schön hotellbar i boutiqe-format. Den är otroligt välproducerad och otroligt genomarbetad. Jag vill ju tro att SBDE är ett band som bara kör på i replokalen och sedan går rätt in i studion och sätter allt på första tagningen. Den känslan är borta här, utan här har man antagligen suttit och diskuterat tempo i 9 dagar och funderat på vilka fraseringen som ger bäst flyt. Samtidigt har Edvin suttit bakom trummorna längst bak och undrat när fan han ska få kaosa igång?

För jag minns ju den där magiska kvällen på Pustervik när SBDE inledde kalaset och chockade alla närvarande. Jag minns arrangören och indie-mogulen Elin Hedmans ansiktsuttryck när hon insåg hur fruktansvärt bra dom var. En anledning att att dom var så bra är att dom kan kaosa så extremt organiserat. Som åskådare vet du inte om dom kommer hänga med själva i låtarna. Kommer Elias sätta varje slinga? Kommer Siri sätta varenda rad på lika perfekt sätt som på skiva? Kommer Edvins armar gå sönder och kommer Tildes fingrar börja blöda?

Ja, ja, nej, nej!

Dom sätter alltid allt. Tvivla aldrig på något annat.

Det där kaoset som dom organiserar så bra i Desire finns inte i Closer, den är bara organiserad.

Men det gör inget, det får mig bara att längta efter mer för att Closer är precis som förra singeln Call Out en magiskt bra låt, skapad av magiska personer.

Jag är lycklig att ha Steve Buscemi’s Dreamy Eyes i mitt liv.

And also. Krädd till Matilda från Melby för väl genomförd insats.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}