Que Club

Intervju med Agent Blå!

I början av juni skrev jag om hur musikscenen i Göteborg håller på att gå in i en slags renässans och kraften i den vändningen kommer från band som The Sun Days och Agent Blå. Det sistnämnda bandet släppte i samma stund sin första låt som endast låg ute en kort stund innan Luxury-Rasmus hörde av sig till Agent Blå och signade gymnasieungdomarna.

En singel är på gång, men redan i morgon kan du se Agent Blå´s debut på Jazzhusets vackra scen och det är en debut du absolut inte vill missa. Personligen kan jag inte sluta lyssna på Agent Blå, dom har en kraft och en vilja som är svår att inte låta sig charmas av och äntligen erövrar dödspopen gbg-scenen igen.

Så ni förstår ju själv att jag var tvungen att ta ett internet-snack med Lucas, Emelie, Felix, Josefine och Arvid som utför Agent Blå.

-Agent Blå! Hur är läget?

-Allt e perfekt (alla)

-Det känns som om vi behöver ta det från början, Agent Blå såg sitt ljus hösten 2014, men hur hände det? Vad var det som förenade er? Vad drömde ni om? 

-Vi träffades på olika fester och makthaverskan – spelningar, (Felix skriker MAKT) själva bandet startades genom att jag frågade Emelie om hon ville dra igång ett band och hon sa ja, sen skrev jag till Felix att han nu är gitarrist i ett band och fick svaret ”JAAA” ungefär. Sedan tillkom Arvid och Josefine på en trappa utanför en hemmafest (Lucas)

-Ah, sen drömde vi då om typ Luxury o tygkassar (Felix).

-Nu har ni ju båda två, vad är nästa dröm?

– Att folk kommer till en spelning och kan sjunga med i varje låt (alla).

– Att bli nedslagen på scen (Felix).

-Hur självklar är dödspopen för er?

-Dödsklar (Emelie).

-I våras var ni med i tävlingen MusikDirekt, ni kom till regionalfinal och fick gå upp direkt en trollkarl. Hur mycket dödspop är egentligen det?

-Inte ett skit (Lucas).

-Förutom att ni fick möjligheten att få lite mer scenvana och prova låtar, vad betydde tävlingen för er?

-Dödspopen är ännu under konstruktion. Vad vi vet så är det bara Agent blå och Makthaverskan som gått ut med att vi spelar dödspop så vi utforskar fortfarande. Här upptäckte vi att det inte funkade (Arvid).

-Vi fick tre rep, cider och salta pinnar. Inte så mycket mer än så (Josefine).

-Att eran musik inte funkade på en musiktävling i Vänersborg, är det beviset på att det ni gör egentligen är helt rätt?

– Lol, ja (alla).

– I början av juni kom sedan första singeln ut och den fick minst sagt bra gensvar från alla som hörde den. Jag tycker till exempel fortfarande att det är av dom bästa debutsinglarna någonsin från ett sådant ungt band i Göteborg. Var ni beredda på det?

-Tack så mycket! Alltid kul och höra att folk tycker om det (Josefine).

-Det var vår första riktiga spelning den dagen så jag var lite för packad för att fatta. Nu i efterhand känns det bra (Felix).

-Ganska snabbt kontaktade Luxury-Rasmus er och ville släppa en singel, trodde ni att ni skulle ligga på Luxury mindre än ett år efter starten?

-Asså jag minns verkligen hur vi satt utanför  replokalen i vintras, frös röven av oss och Luxury var en avlägsen dröm. Så det kändes rätt sjukt när Rasmus hörde av sig (Lucas).

-Luxury släpper som sagt låten Strand som A-sida tillsammans med en B-sida så fort allt är klart, vad vet vi mer om framtiden?

-Måste rätta dig där, det är en dubbel A sida! Efter singeln ska vi spela in skiva (Emelie).

-Tjäna pengar och så…(Felix).

-Käften Felix (Lucas).

-Det här med att spela in i en studio, hur många delar glädje och hur många delar ångest är det för Agent Blå?

-82% ångest. 19% glädje (Alla).

AB

foto: Emil Agrell

-Ni har hela tiden haft Joe från The Sun Days i ryggen som stöttat och hjälpt er, vad betyder det egentligen att få sådan hjälp?

-Det har betytt allt. Utan Joe hade vi inte kunnat spela in singeln, fått spelningen på brun 7 och blivit upptäckta av Rasmus (Arvid).

-Joe är en riktig toppenkille! (Josefine).

-På onsdag spelar ni på Jazzhuset för första gången, en debut som alla gbg-band går igenom någon gång. Hur stort känns det?

-Man har ju drömt sin våta drömmar efter man har sett Bad Cash Quartets spelningar, så det är väl ändå lite av en dröm som går i uppfyllelse (Arvid).

-Jazz e najs (Felix)

-Det är svårt att förneka att ni går i rakt nedstigande led från band som Broder Daniel, Makthaverskan och The Sun Days. Vad säger ni till dom som säger att den musiken redan är gjord?

-Det är inga som gör (Felix).

-Nä men vi gör det igen helt enkelt, Göteborg är i behov av en Broder Daniel återuppståndelse (Arvid).

-Vem vill inte jämföras med Makt? (Lucas)

-Hur är annars klimatet i Göteborg för nya, unga band? Känner ni att det finns utrymme för er eller måste ni armbåga er fram bland alla gamla elefanter?

-Det finns väldigt mycket band som försöker, vi har väl ändå lyckats ta oss fram rätt så bra utan någon större ansträngning (Lucas)

-Det finns ju väldigt mycket band som försöker, på tv och så (Josefine).

-Precis, många försöker med TV, vi skulle ju egentligen ha träffats förra måndagen men jag var tvungen att följa med min son till Lotta på Liseberg för att se hans idol Hasse Andersson, vilket band eller artist hade fått Agent Blå att sätta sig längst fram på Lotta på Liseberg?

-Suede, Wild Nothing, Slowdive Broder Danielson eller Communions (Alla).

-Vad vill ni säga till dom dårarna som inte går på onsdag för att ”vila upp sig inför Way out west”?

-Stäng av (Arvid).

-Tack för att ni tog er tid, lycka till på Jazzhuset, vi ses där!

-Tack själv! Ser fram emot att träffa dig! (Alla).

AB2

Foto: Erik Bjarnar

Dessutom spelar även fina fina Laser & Bas och jag antar att massa Luxury-karaktärer kommer spela skivor.

18 år

100 kronor (60 kronor första timmen)

Onsdag 12 augusti

22-03

Jazzhuset

FB-Event

Vi ses där helt enkelt!

7 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}