Que Club

Many Voices Speak-Video Child

Det finns nog inget vi i svängen älskar mer än ”nya röster”. Vi älskar ”nya röster” så mycket att vi gladeligen slänger alla gamla röster på soptippen så fort en ”ny röst” tar plats.

Bakom Many Voices Speak finner vi Matilda Mård som gjorde en egen inverterad urbaniseringsprocess och lämnade Stockholm för att istället flytta till Borlänge. Ett främmande steg för många men det steget känns i efterhand lika självklart som hennes musik. Om flytten gav henne ro att skapa och tid att reda i sina inneboende viljor så är det något som märks i resultatet.

Debutsingeln Video Child är alltså just en debutsingel. På Idol igår snackade man om artist-id och om man ska överföra sådana uttryck på den riktiga världen som vi lever i så kan vi ju konstatera att Matilda har tatuerat in sitt id likt en tribal på en övervintrad Partille-Johnny.

Video Child är en stillsam pärla i en drömsk pulserande värld. Den verkligen otroligt bra, fin, vacker och till skillnad från andra låtar i samma genre så vill jag faktiskt lyssna på den här låten på repeat.

Det bästa av allt är väl att det om två veckor kommer en EP med ytterligare två låtar som är precis lika mycket.

EP´n Away From All släpps alltså 28/10 på fina fina Strangers Candy.

 

Låten är givetvis med på listan över årets bästa låtar

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}