Rasmus Kilander

Yorgos Lanthimos, regissören bakom filmer som bland andra ”Dogtooth”, ”The Lobster” och nu senast ”The Killing of a Sacred Deer”, offentliggjordes under eftermiddagen som en av de första att stå på gästlistan till sommarens Bergmanvecka. Eller vecka och vecka, 100-årsjubileum, snarare, vilket ju redan nu är i full gång. Onekligen spännande val av gäst, oavsett – och fler väntas, får vi förmoda.

Fira det – eller tvärtom, kanske – kan man göra med att ”Oskuld och panik”, den första av sex delar ur Bergmans ”Scener ur ett äktenskap”,  ikväll, 20.00 på SVT2, visas. Eller, för den delen, redan nu på play.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Rasmus Kilander

Skriver om film. Till vardags, om inte här, på helt andra ställen. Ibland papper.

Mest lästa

  1. Johannes Brost är död.
  2. 2017 års bästa filmer.
  3. Golden Globe, någon?
  4. Guldbaggen?
  5. Göteborg Film Festival.