This Must Be the Place

Götaplatsen ett offentligt vardagsrum där göteborgarna möts och delar med sig av varandra.  Här har platsen kommit att bli en viktig mötesplats för att fira men även för att dela de vardagliga ögonblicken.

Fotou.nr-0-2681

this_must_be_the_place_goteborg_götaplatsen_hanna_pros_1.jpg

Här möts vi för att bland annat fira Frölundas bravader i Hockey. Och när IFK vinner allsvenskan, ja då ses vi här igen.

this_must_be_the_place_goteborg_götaplatsen_hanna_pros_2.jpg

West Pride tåget har sin slutstation på Götaplatsen. Då fylls platsen av viktiga tal, musik och kärlek.  Kulturkalaset har genom åren placerat sin stora scen här, så att vi alla ska kunna ta del av musiken. Och nu i dagarna fylls Götaplatsen av vita hattar och glada tillrop när studenterna firar.

this_must_be_the_place_goteborg_götaplatsen_hanna_pros_3.jpg

Här möter vi även turisterna som dagligen flockas kring Poseidon för att ta den bästa bilden, studenten som genar över platsen för att nå universitetet bakom, förskoleklassen som ska gå på konstmuseet för första gången och den som sitter på stadsteaterns trappa och väntar in en vän.

this_must_be_the_place_goteborg_götaplatsen_hanna_pros_4.jpg

Jag hoppas vi möts här på Götaplatsen snart igen för att fira eller bara för att ta en kaffe.

 

Text & foto: Hanna Bågler Pros

Första bilden är lånad av stadsmuseets digitala arkiv Carlotta.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

This Must Be the Place

This Must Be the Place är ett projekt som samlar på platser och berättelser från Göteborg. Syftet är att nyansera samtalet om staden, att kritiskt undersöka det som gör staden ojämlik och att lyfta det som gör staden rättvisare.

Mest lästa

  1. Götaplatsen - där vi alla möts
  2. Nära staden
  3. Annons: Skriv om ditt Göteborg.
  4. Tillbakablick: Annedal
  5. En sommarkväll på Brännö