Tuffast av alla

Imorgon ska vi på fest i Kinnekulle. Klädkod: 1920-tals cocktail. Jaja. Ska väl leta upp den outfiten direkt efter seminariet i eftermiddag. Från klockan 16 kan den angenäma lilla jakten börja. Jag borde ha messat alla jag känner och frågat om nån sitter och trycker på en fin kimono, eller liknande, med fransar. Men det har varit så mycket annat att jag varken hunnit eller orkat mer än att googla på hur det egentligen ska se ut. Den här festen kunde knappt ligga mer olägligt i tiden. Jag är så stressad. På måndag har jag en redovisning att göra som jag inte hunnit fixa med än eftersom jag har tretusen andra grejer att göra per vecka (se inlägg nedan). Men det är ju inte varje dag man får gå på bankett så jag ska sluta klaga nu direkt.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Den bra grejen med de här seminarierna är att jag får läst en del andra böcker också. Som igår läste jag (den tråkiga) ”Dansar Elias? Nej!” av Katarina Kieri och sen läste jag på ordentligt om ”Räddaren i nöden” och skummade sen igenom det mesta av den. Det var ett tag sedan jag läste den på riktigt men det mesta kändes rätt klart i huvudet kring den. Well, idag har jag läst (säger man läst? tittat igenom … nej. Upplevt!) Shaun Tans ”Ankomsten”. Det tog ungefär sju bildrutor sen grät jag som ett barn. Otroligt fin. Nu sitter jag, som skrivet, och läser ”Trollvinter” och älskar Tove Jansson, vad annat kan man göra? Vi ska läsa Khemiris ”Jag ringer mina bröder” också men den har jag hyfsat färskt i minnet så den räcker det kanske med att bläddra igenom. I övrigt har jag om 40 sidor läst ut Ferrantes ”Min fantastiska väninna” och om den inte är värd varenda liten lovsång så äter jag upp Mikaels nya boater-hatt. Ja, för en sån har han nu och har dessutom deklarerat att den ska han minsann ha v a r j e gång vi ska på någon kul tillställning, när vi går ut och finäter samt ibland på jobbet(!).

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Det borde vara så himla mysigt det här att ligga och ”skugga intrigen” i Tove Janssons ”Trollvinter” men jag är så bloody stressad. Utöver de här sköna kompletteringarna jag gör nu för de sex seminarier jag inte kunde gå på förra året har jag en hemtenta samt en performansanalys att skriva och ovanpå det en redovisning att sätta ihop som rör bedömning i skolan. Den sistnämnda har jag inte ens tittat på än eftersom jag inte hann gå på föreläsingen igår due to the komplettering av de gamla seminarierna (fick som en längtan tillbaka till att plugga svenska när jag var på ”Elevers reception av ungdomslitteratur i skolan”-seminarium igår). Gud gud gud. Har en hög med andra böcker jag vill läsa men det får jag väl göra i Spanien då. Eller när jag går på föräldraledighet (ledighet hahaha … det upphör aldrig att vara roligt det där ordet) i början på juni. Ah för alla de här grejerna jag måste hinna göra måste hinnas göras klart till den 1:e. Eller va. Har givit mig själv dispens kring tentan och skjutit den lilla rynkan fram till den 2:e så har jag två heldagar på mig att skriva den. Deadline 3:e juni 23.55. Sen jävlar i min lilla låda ska jag vara ledig. Eller ja. ”Ledig” med Sammie.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

En åsna & en clown.

Caroline Hainer tipsade om tv-serien Baskets och nu kontemplerar jag om det är en serie för bara mig eller om det är något som Mikael ska vara med på. Se den ska jag i alla fall.

När jag ändå håller på kan jag tipsa om Caroline Hainers ”Åsneprinsen”. En vardagsskildring av en helt alldaglig person – så rörande porträtt av en sån där person (som jag själv känt mig som sen jag var liten) som bara liksom … hänger med de andra. Inte på det dåliga ”de är andra är nazister så det är jag också”-sättet utan bara på det blyga och försiktiga sättet. Nu är den tiden tack och lov över för min del men jag minns det för det var som igår.

 

1 kommentar
 1. {{comment.comment_author}}

Jag har lust att skriva om något men jag vet inte vad. I morse pratade vi, igen, om att vi borde ta fram kameran och fotografera barnen. Jag sa ”om jag dog nu så hade du nog blivit ledsen för att det inte finns så många bilder på mig med barnen?” och det kunde Mikael hålla med om. Sen sa jag att DÅ LÄGGER VÄL JAG KAMERAN PÅ LADDNING DÅ. Men det har jag inte gjort än. Ännu en liten del av mitt dagliga emotional labor. Det är en flod av saker som någon måste tänka på och någon är tydligen ofta … jag?

Det knastrar oavbrutet i ryggen nedanför vänstra skulderbladet. Jag knixar rätt det men måste göra om det igen efter några minuter. Det knakar knakar knakar överallt. Istället för att låta gymkortet bara ligga och ticka bort pengar kanske jag skulle slippa det genom kortläsaren någon gång. Egentligen vågar jag inte lyfta några vikter där nere för då kommer nån kille och ska berätta hur man egentligen gör. Jag känner mig lite oberäknelig nu för tiden så det jag är rädd för är helt enkelt att jag kommer slänga kettlebellen på den snubben i så fall.

2 Kommentarer
 1. {{comment.comment_author}}

P.S.

Det är viss kontrast mellan att gråta över en förstörd telefon & någon dag senare gå på Michelin-restaurang. Det var inte jag som betalade. Grät gjorde jag inte heller.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Två små tankar:

 1. Jag fick ett pressutskick från Estrella för någon vecka sedan med de nya chipsen där skalet är kvar. Detta är just nu det enda jag tänker på. De ÄR bättre. For real. Det var de lättsaltade jag provade men jag förstod direkt att denna lilla detalj med skalet kommer göra deras grillchips till de absolut godaste på hela jorden – och de grillchipsen skulle jag göra nästan vad som helst för exakt i denna stund.
 2.  Jag känner en så ENORMT STOR tacksamhet till mig själv för att jag faktiskt drog ut tummen, som satt långt inne, och back-upade alla bilder på telefonen. Hade jag inte gjort det hade i princip alla bilder vi har på Sammie från det att hon föddes fram till nu varit borta för evigt. Av detta kan man väl dra slutsatsen: spara bilder OFTARE samt nvänd riktiga kameran nån gång för fan.
Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

En bra helg.

Helgen. Ett litet underverk av kul och skönt bara. I korthet: finklänning på, fördrink med gin, absinth & mousserande varpå en himmelsk 6-rätters slank ner tillsammans med de godaste viner jag druckit sen vi var på Wasa allé för en massa år sen (har druckit otroligt många andra VANSNNIGT goda viner på andra ställen sen dess men Wasa allé var fantastiskt). Ja, vi var på Bhoga. Det var skitbra. Sen slank vi in på Basque och tog två små öl och möjligen nån liten pinchto. Sen åkte vi hem och *censur*. Dagen därpå tvingade jag Mikael att åka och köpa nybakt bröd och sen åt vi frukost i soffan medan vi såg senaste avsnittet av The Path. Efter det *censur* och sen åkte vi ner till mamma, pappa och de två yngsta avkommorna. Jag lagade langos och efter det rostas med rödvinssås och till det åt vi mammas fantastiska potatisterrin. Sen somnade jag i Mikaels knä i soffan medan vi slötittade på Mästarnas mästare. Och idag bjöd mamma och pappa med oss till iNEZ som hade flyttat till Kungsbygget av alla konstiga ställen så då passade jag och min man på att åka sommar-rodel. Det satt rätt långt inne. Det visade sig nämligen att jag blivit en jävla mes på äldre dar men det var skitkul. Överväger att testa Zip-line nästa gång vi åker ner. Men nu är Mikael iväg på en fotografering med en av Sverigaste ballaste personer (hemligt vem – åh detta har jag aldrig gjort innan i bloggen ty jag HATAR när andra gör det … säger a men inte b) & jag har duschat barnen, utfodrat dem, fått dem i säng, städat, tvättat tre maskiner så därför får jag detta lilla unn nu: gruyere & bubbel till ett avsnitt av halvkassa Madam Secretary.

P.S. Har en underbar lillasyster som gav mig sin gamla telefon som hon precis bytt från så nu är jag mobilburen igen. Skönt det också.

1 kommentar
 1. {{comment.comment_author}}

Ner i pisset.

Det är bara ett kort tag sedan jag läste Sofias inlägg om hur otroligt bra en Iphone 6:a passar i toaletten. I morse fick jag erfara att en 5:a inte kilar fast sig riktigt lika bra i avloppsröret men att det i alla fall går alldeles utmärkt att bada den i barn-urin (KAN NI LÄRA ER ATT SPOLA NÅN GÅNG?).

Ekonomiska bekymmer av den typen är inte välkommet i mitt liv just nu (student med slut på CSN YO!) så när jag grät över min rostade macka vid frukostbordet började Tintin också gråta. Inte av det ekonomiska bryderiet för det hörde hon inget om – utan för ”när jag ser tårar på andra kommer det tårar i mina ögon” (hur har jag fått det här ljuvliga & empatiska barnet?).

Har lust att säga fuck you livet men det går ju inte och mitt liv är så klart långt bättre än väldigt många andras men ibland ändå:  F U LIFE.

5 Kommentarer
 1. {{comment.comment_author}}

Tuffast av alla

Josefine Hildingsson
Innan var jag skribent nu är jag lärarstudent (bra rim). Ska bli ämneslärare i svenska och svenska som andraspråk. Är numera hela 33 år. Bor på HISINGEN <3 med man, barn och katt. Har över 600 tulpanlökar i trädgården och tänker mycket på jämställdhetsfrågor, rättvisa och fred på jorden.

Mest lästa

 1. Nu mår man:
 2. Just det.
 3. Film 24, 25, 26, 27, 28: *titlar*
 4. Klar i skallen.
 5. En liten hund.