Tuffast av alla

En till Djungeltrummanbloggar webbplats

 1. Julen och Ulf.

  Lämna en kommentar

  Jag njuter i högan sky av att Ulf Lundell börjat blogga! Äntligen!

  På föreläsningen häromdagen talades det om klass. Som en grundlektion i sociala orättvisor. Någon räckte upp handen och ifrågasatte föreläsarens behov av att ”sätta folk i fack” och tyckte att om övre medelklassdamen i exemplet var olycklig så var hon inte längre övre medelklass utan … ingenting. Ja, man kan ju bli deppig för mindre. Otroligt att lyckas gå igenom grundskola och gymnasium utan att ha fått något av den kunskapen med sig. Jag vet inte. Kanske har skolan misslyckats där då. Eller om hon inte borde bli gymnasielärare.

  Annars stressar vi igenom den sista veckan innan julledigheten. Imorgon går jag på årets nästsista föreläsning och sen ska vi spontanshoppa julklappar. Våra barn önskar sig inget särskilt. Inte så konstigt eftersom de överöses med julklappar och presenter från alla håll. Det är på gränsen till äckligt, kan jag tycka. I vanlig ordning är jag mycket nyfiken på vad det är jag ska få av Mikael. Han är lite besviken på att jag ännu inte löst julklapp till honom. Har haft idéer men inget känns riktigt bra. Det blir nog jul ändå.

  Önskar mig mest av allt tid och en stor hög med böcker.

 2. Kall & trött.

  3 Kommentarer

  Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag längtar efter jul nu. Går och fryser hela dagarna och saknar vårt badkar på Kommendörsgatan. Sista veckan innan ledighet. Ska på ett uppsamlingsseminarium ikväll och läsa upp en två sidor lång text. Fruktansvärt obehagligt att läsa upp min egen text! Jaja. resten av veckan är det bara föreläsningar och på torsdag har vi barnvakt (igen!) för att kunna ränna runt på stan och fixa alla julklappar. Som vi förvisso dragit ner på rejält i år.

  Det här är vad jag skulle vilja göra varenda dag: ligga i sängen under täcket och Klippan-pläd, dricka glögg och kolla tv-serier. Sådant låter sig naturligtvis inte göras så enkelt med bebis i huset men man får väl drömma.

  Ikväll ska jag i alla fall dricka öl med Linan & Johanna. Blir fint efter mardrömsseminariet.

 3. Bitch face.

  7 Kommentarer

  Vi läser en delkurs om sociala relationer, konflikthantering & ledarskap nu. Dagens workshop såg ut att bli för jävlig. Det stod 25 stolar i en ring när vi kom in. Men tydligen har jag blivit något mindre obekväm av sådana grejer. Så tre timmar och x antal övningar senare kände jag mig inte helt överkörd. Däremot blev jag skitsur när jag fick kommentaren ”du ser skeptisk ut” ungefär som i ”du ser sur ut” av en i gruppen. Sa stramt att den kommentaren/klagomålet har jag fått tusen gånger men det är bara så här jag ser ut.

  my-resting-bitch-face-is-about-to-get-active-if-you-dont-shut-the-hell-up-2ec1bkälla

 4. Det var en fin helg minsann.

  5 Kommentarer

  I helgen gick vi ut ihop för första gången på … ett år? Nä, det är väl inte helt sant. Vi var ute under graviditeten också men jag får tillstå att jag tycker att det är trevligare att gå ut och äta när man dricka gott vin till maten osv. Mycket roligare. Vi gick och såg Mockingjay med Karin & Martin. På VIP såklart. Tog en öl i loungen innan och vräkte oss i fåtöljerna inne i salongen sen. Middag åt vi på Caleo. Bakom Mikael & Martin stod ett gäng gubbar som högst troligt kom från en synnerligen blöt julfest. De skrek och skrattade. Om vad är nog lika bra att man inte hörde så noga. Äntligen testade jag en Sidecar också. Sen pimplade vi öl tills vi inte orkade mer öl och kom hem nöjda, mätta och skittrötta vid 3 eller något. Den lilla Pannkakan (Tintins kärleksnamn på Sammie) låg och sov så vi kunde snarka till 9.45 morgonen efter. Mamma och pappa som passat hade haft en enkel kväll. Sammanlagt hade hon skrikit en minut ungefär. Ja, exakt SÅ lugna kvällar har vi väl inte varit med om men jag antar att hon ville stila lite när mormor & morfar passade en helkväll för första gången.

  Det kändes välbehövligt och fint att få en kväll ute tillsammans utan barn. Vi bråkade dramatiskt om egentid innan på dagen. I vanlig ordning överdrev vi med kanske sjutusen procent när vi recenserade varandra och bedömde vår vardag. ”Jag får AAAAAALDRIG sitta själv med du får fan ALLTID MASSA EGENTID” osv. Vi konstaterade att vi nog skulle kunna bli bättre på att komma till avslut när vi har konflikter men också att det verkligen inte är NÅGONTING som sopas under mattan här. Allt reds ut. Sen skulle vi nog kunna se över det där med överdrifterna och kanske kunde vi bete oss lite mer som vuxna när vi ska diskutera saker vi inte är överens om. Men man kan ju inte vara bra på allt. Ehrm.

  bild 1(3) bild 2(2) bild 4(1) bild 5(1) bild 3(3)

 5. Uppdatering.

  Lämna en kommentar

  Mikael tycker att jag bloggat värdelöst lite på sistone. Det tycker jag med. Eller väldigt väldigt väldigt länge har jag bloggat dåligt.

  Bebislivet flyter på. Än så länge är det en sjusovare vi närt vid flaskan. Sammie sover och sover. Det är sånt man kan få dåligt samvete av att berätta för folk om. För jag vet hur fruktansvärt det är att inte få sova och paniken över att inte veta när man kommer att få göra det igen. Kan hända är det av någon ”jag vill absolut att mina skitkänsliga föräldrar ska hålla ihop”-mentalitet som Sammie valt att tillbringa nätterna i sin egen säng, sovandes från 23 till 7.  Den ofattbara lyxen i det va. Hade det varit annorlunda hade ni kunnat hitta vårt hus på hemnet inom det närmsta.

  Annars tänker jag mest på var jag ska hitta ett par fina vita smokingbyxor. Det är vad jag vill ha nu.

 6. Hot shots m. m.

  1 Kommentar

  Photo(1) Photo(2)Två av varandra helt oberoende bilder.

  Den ena är från i går kväll. Jo, det är den med hot shots. Det var efter att Tintin dansat skiten ur Beatrice Elis ”Party in my pants” och det var naturligtvis fantastiskt. Elis ”Trust Issues” är nog för övrigt min favoritlåt nu. Efter det såg vi ett avsnitt Happy Valley (så bra! Jag ÄLSKAR Catherine, huvudpersonen, så otroligt levande och mångbottnad karaktär). Sen slocknade vi som två grisar i sängen och Sammie körde en mjölksejour vid 2. Efter det knoppade hon vidare till 7 imorse. Ja, egentligen borde hon kanske äta en gång där emellan men hon sover så gott och går upp i vikt som hon ska så … ja. Vi sover helt enkelt.

  Idag har Mikael tagit kidsen och stuckit till sin farfar för att visa hela trojkan. Och jag sitter i köket och pluggar inför seminarium imorgon. Det är ett seminarium ink. gestaltning (urk!) men det är verkligen en kul delkurs annars om juridik i skolan. Jag ser förvisso fram emot att börja läsa svenska till våren men det känns verkligen bra att det är så kul med den här terminen också.

 7. Sammie.

  9 Kommentarer

  Hoppsan. Har inte meddelat bloggen att det kom ett barn till slut. Här är bilder på vår minsta tuffing. Jag återkommer till bloggeriet när som helst nu. Ute ur bebisbubblan. Tillbaka i skolan (som känns väldigt kul!) och verkligheten. Då brukar bloggandet bättra sig. Faktiskt. Men den här veckan har jag två seminarier och Mikael fyller år på lördag. Vet inte alls vad jag ska ge honom. Blablabla. Här är hon. Sammie Lilja. Och idag kom pappren från Familjerättsbyrån så snart har hon en pappa helt enligt lagen också. Tänka sig!

  bild 1(2) bild 3(2) bild 4 bild 5 bild(2)(den där lilla knubbiga handen krossar mitt hjärta)

 8. Skandal.

  2 Kommentarer

  Och ja. Jag är alldeles för seg och sur för att orka gå in i inlägget nedan och rätta stavfel, felsyftningar, upprepningar och annan skit. Tänker titta på Scandal tills Mikael och barnen kommer hem. Jag vet inte varför jag kollar på Scandal egentligen. Tycker ju inte ens att den är bra! Huck och hans jävla kisande, Olivia Pope och hennes överdrivna artikulerande, han från Felicity med sitt förbannade ”stand in the sun with me” men mest irriterande av allt: kärlekshistorien mellan Pope och presidenten (eller om popcornätandet och skämtandet om vindrickandet är det mest irriterande). Alltså: LÄGG AV. Varför i HELVETE skulle nån som hon vilja ligga med honom (han är ju en TRÄBOCK!!!)? Jag fattar ingenting. Gillar dock hans fru Mellie såklart. Hon är vass, arg och skön. Hur som helst är det vad jag tänker göra nu. Ligga i sängen och störa mig på ungefär alla karaktärerna. Nåt ska man göra när man väntar.

  Vänta. Värst av alla: Cyrus. Han är så dålig. Han är sämst. Jävla Cyrus. Och fy fan. När de säger att de är ”gladiators”. Det tar nästan kål på mig.

  Jaha. Det här var ju skönt. Det släppte ut lite frustration.

 9. Skola & väntan.

  1 Kommentar

  Det skulle vara skönt om bebisen kom snart för nu känner jag att min hjärna inte har kraft att fokusera på så mycket annat än att det snart händer. Förlossning alltså. Nu är vi en vecka över tiden.

  Idag tog jag bussen in till stan för introduktion till mitt förstaämne i ämneslärarutbildningen. Svenska. En av lärarna är min gamla handledare i kulturvetenskap. Känns bra. Hon är kul. Sen gick vi poängpromenad. Gick med en ungdom så ung att hon inte hade en aning om vem Joe Strummer var och några andra hade ”ALDRIG NÅGONSIN” hört talas om någon jävla STIG DAGERMAN. Kände mig gammal och snobbig och låtsades som att jag inte visste svaret på två frågor när jag hade rättat min lagkamrats komplett felaktiga svar lite för många gånger. Tycker alltså verkligen inte att man ska göra sig dummare än man är. Nej. Men jag orkade inte skapa obekväm besserwisser-stämning heller.

  Och ja. Det är ju ovanligt att fortsätta plugga när man precis fått barn (om man är tjej) men trots att jag förklarade att jag kommer tillbaka efter VFU-perioden i slutet av den här månaden förstod hon ändå inte. Vi sa hejdå. Hon sa ”vi ses kanske… någon gång i framtiden” och ja sa ”ja, om fyra veckor ungefär”. Hon tittade frågande. Jag gick. Kanske att mitt tålamod är på upphällningen nu. Orkar inte ens återge det hon sa med honung och sirap i rösten och huvudet på sned om det viktiga i att ”du får känna dig som en mamma”.

  Men gud vad jag ser fram emot att läsa svenska i vår! Det ska bli så otroligt roligt. Fick också en spontant skön känsla av en av tjejerna som också har svenska och svenska som andraspråk som sin ämneskombo.

  När jag väntade på bussen såg jag ett meddelande jag fått från Linan som gjorde mig jätteglad och som kom helt perfekt när jag just tänkte att bebisen nog aldrig kommer och jag ORKAR INTE VÄNTA MER. Om ett tag tänker jag gå och ta en öl med henne och Johanna och det ska bli SÅ ROLIGT OCH SKÖNT.

  Här är en lista på grejer som fått mig att börja gråta  alt. nästan gråta idag (obs! är inte ledsen utan bara utmattad av väntandet och spänningen)

  – När bussen åkte förbi djursjukhuset och jag tänkte på hur Frallan dog där i somras och hur Tintin storgrät och kved ”jag vill inte att min Frallan ska dö, jag vill att min Frallan ska leva”.

  – I morse När jag såg Tintin sitta ute på trappan vid boden och vänta på att vi skulle bli klara någon gång. Hon var så laddad. De skulle iväg på teater med förskolan idag och hon hade packat sin matsäck och till och med textat sitt namn inuti sin ryggsäck och var redo att springa ut genom dörren en timme innan det var dags att åka.

  – När jag tänkte på det som Karl-Ove Knausgård skrev någonstans mot slutet i 6:e Min kamp om hur kärleken till ens barn kan slå en rakt ner i backen när man minst anar det. Och hur stor sorgen kan kännas över att de små människor som de är just nu, när de är barn, sen inte kommer att finnas längre utan bara vara minnen man själv har av vilka de var innan de blev stora.

  – När jag tänkte på det fina Knausgård skrev om sin Linda och hennes bok på sista sidan.

  Ja sen var det någon låt med Säkert! också. Herre gud. Nu får bebisen komma. Att vara på helspänn hela tiden är tröttande.

   

css.php