Tuffast av alla

Måndag hela veckan.

Till på onsdag ska jag läsa ”Mordets praktik”, ”Doktor Glas” och delar ur ”Gregorius”. Den första har jag femton sidor kvar på. Den andra har jag läst för längesen och behöver def fräscha upp för att kunna diskutera det som ska diskuteras. Egentligen vill jag mest lägga mig i sängen och läsa ”City on Fire” istället men eftersom jag jobbar imorgon får jag hålla mig till de andra. 

Jag tror att jag fått en spottsten på tungan? Va? Eller om det är en blåsa. Nä. Tror på det senare. Vidrigt och smärtsamt. Spridda skurar denna måndag. Undrar vad Doktor Glas hade tyckt om en spottsten. Han var ju inget direkt fan av kroppen öht. 

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Rum i ljus.

Den där dörren ska målas. Alla teak-lovers säger nej men jag säger ja.

Sammie vill måla naglarna. I närheten av våra gröna soffor. Jag säger nej.

Igår skaffade jag äntligen boken till cirkeln. Är lite splittrad i huvudet. Passar väl bra med en tripprapport.

Varde ljus.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Gilmore.

Är jag verkligen den enda som inte laddat inför Gilmore Girls i fem år nu? Jag gillade aldrig den pladdriga & lite putslustiga stämningen i den serien. Dessutom alldeles för höga halter mys i den för min smak.

Jag passar på att slå ett slag för ”Atlanta” (Donald Glover I <3 you) & ”Better Things” igen. Så lite mys att det blir mys. Plus jättekul. 

4 Kommentarer
 1. {{comment.comment_author}}

WTF.

Advent på söndag. Kan ej stämma? Det jag ser fram emot mest även denna jul är den traditionsenliga julshoppingen jag och Mikael gör ihop. Först rusar vi runt på stan och rafsar ihop det vi ska ha. Sen äter vi halvkass fish n’ chips på Bishops arms och dricker öl och snackar skit. Men jo … det ska bli mys att vara hemma med barnen också. Även om utvecklingsfasen ”bli självständig” även känd som ”trotsåldern från helvetet” utmanar ens tålamod en del. Men det går väl över tills han fyller 41.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Fyrtio.

Det är rätt fint att arbeta 40 procent. Tänk om man kunde göra det hela livet. Bara gå runt och ha det skönt resten av tiden. Ha MASSA tid att planera för de där 40 procenten. Det verkar lite finnas ett mönster i hur jobbet går. Måndagar – bra. Tisdagar – mindre bra. Men inte den här veckan! Idag gick lika bra som igår. Jag fick höra sånger på persiska och se en liten svängom av en afghansk dans. Såna grejer får Mikael inte vara med om på sin dagliga buisness. Annan nyttig sak jag gör med jämna mellanrum är att försöka uttala olika ord på dari och somaliska. Alla borde försöka uttala ord på språk de knappt hört innan. Innan jag gick hem läste jag en hjärtskärande presentation av/om en elev och kände en så ENORM tacksamhet över hur bra liv mina barn har.

1 kommentar
 1. {{comment.comment_author}}

City boy.

I morse lämnade jag Tintin och Sammie medan Mikael tog bussen till stan med Stella. Detta att ha barn som går på tre olika ställen kräver viss planering de morgnar alla ska iväg ungefär samtidigt. I vilket fall som helst blir den som ska lämna de två minsta tvungen att ta bilen för att hinna hem, ställa den och sen springa ner till bussen. Vid skolan får man alltid, på grund av farthinder, stanna och vänta in mötande bilar. Jag hälsar ALLTID och tackar när nån stannar för mig. I morse var det INGEN som tackade trots att jag stannade vid fem tillfällen. Då började jag undra om Mikael har rätt. Han har hela tiden sagt ”asså det där är sånt man håller på med när man kommer från landet som du gör … så gjorde inte vi”. Tyvärr verkar det som att Mikael från Komarken, Kungälv har rätt.

5 Kommentarer
 1. {{comment.comment_author}}

Detta har hänt:

* börjat på nytt jobb. Måndagar & tisdagar i en och samma klass. Sva-lärare. 

* Jag gav Mikael en resa till Island i 40-årspresent. Är väl omåttligt nöjd med den presenten och hoppas innerligt att planet inte kraschar. Varken dit eller hem. Tre timmars flygning låter onödigt långt faktiskt. Men det är inte förrän i maj så den dödsångesten skjuter jag framför mig.

* Vi testade äntligen La Strega på Aschebergsgatan. Det var bra men ingen av oss ramlade i backen. Vinet var bättre än maten. Kanske valde jag fel rätt. En tur på Basque efteråt – alltid lika bra och trevligt. A L L T I D.

* Sammie spottar ur sig nya ord mest hela tiden. Det är nog från ungefär två års ålder som jag tycker att det blir genuint skitroligt med barnen (OBS! Älskar det innan det också men när kommunikationen drar iväg så här!!!). Hon styr sina storasystrar med järnhand och de bara lyder och skrattar för de tycker att det är gulligt ergo: hon får en lite märklig syn på vilken räckvidd hennes makt har.

* Stress har hänt. Och då är bara halva veckan gjord. 

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Tuffast av alla

Josefine Hildingsson
Innan var jag skribent nu är jag lärarstudent (bra rim). Ska bli ämneslärare i svenska och svenska som andraspråk. Är numera hela 33 år. Bor på HISINGEN <3 med man, barn och katt. Har över 600 tulpanlökar i trädgården och tänker mycket på jämställdhetsfrågor, rättvisa och fred på jorden.

Mest lästa

 1. Så fint va.
 2. Sammie from the Block.
 3. JA!! Det funkar!
 4. Testar igen.
 5. 1 år som gifta.