Tuffast av alla

Sjunger Ulf Lundell. Jag tror att jag har ett Ulf Lundell-citat för varje ögonblick i mitt liv. Så blir det när man matats med Lundellen sen -82. Det är kanske svårt att tro men Ulf Lundell kan vara min viktigaste inkörsport till litteraturens värld. Han och skolbiblioteket. För detta är jag oerhört och oändligt tacksam.

Idag har varit en alldeles särdeles händelselös och tråkig dag. Gick på litteraturseminarium. Ett sånt nyttigt där alla fick sammanfatta ett varsitt kapitel ur en våldsamt faktaspäckad bok. Kanhända har min hjärna trätt in i sommarläge för jag har inte längre någon lust med något annat än att sitta på en solvarm trappa, dricka vin och se om citronfjärilen fladdrar förbi igen. Inte heller har jag tänkt på något särskilt. Det är liksom bara stiltje. Alltså inte någon misärig deppkänsla eller så utan bara kanske … vårtrötthet?

Min sköra lilla läslust ska nog släckas den här månaden. Jag har ett par seminarier om kanske nio olika romaner att komplettera som jag missade förra året när fadern till mina barn började jobba halvtid innan Sammie hade börjat förskola. Tanten som var ansvarig lät mig inte komplettera skriftligt trots att det stod i kursplanen att man skulle få det. Inte orkade jag dra i det då, slutkörd som jag var av att jonglera föreläsningar och barnvaktslösningar, så nu får jag gå dubbelt ett par veckor igen. Inte är det nåt att gnälla över. Äh, det gör jag inte heller. Pang kommer det säga så är det juni och då traskar jag rakt ut i föräldraledigheten med min stora lilla unge Sammie igen. Och bara 24 dagar in i juni åker vi till Spanien, dricker cava, badar pool, älskar under en palm. Nä, det sista kanske vi inte gör. Nån måtta får det vara. Under en palm? Haha. Nä. De är så taggiga.

2 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}

Tuffast av alla

Josefine Hildingsson
Innan var jag skribent nu är jag lärarstudent (bra rim). Ska bli ämneslärare i svenska och svenska som andraspråk. Är numera hela 33 år. Bor på HISINGEN <3 med man, barn och katt. Har över 600 tulpanlökar i trädgården och tänker mycket på jämställdhetsfrågor, rättvisa och fred på jorden.

Mest lästa

  1. Jag vet inte om jag kan köra bilen med mina små tjejhänder :(
  2. Vädret. 
  3. De är ff små.
  4. Brunnsbo-Kville-Brunnsbo.
  5. Lördag.