Tuffast av alla http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla Mon, 24 Apr 2017 19:04:14 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Helt levande men jävligt … vfu:ad. http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/helt-levande-men-javligt-vfuad/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/helt-levande-men-javligt-vfuad/#respond Mon, 24 Apr 2017 19:04:14 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58919 Jo men jag vill minnas att jag checkade ut totalt även förra gången jag gick ut på VFU (verkamhetsförlagd utbildning). Men nu är jag äntligen på upploppet, ser ljuset i tunneln och allt det där. På fredag börjar nästa delkurs och då ska vi tyvärr vara i Linné. Jag som trodde vi skulle vara på […]

The post Helt levande men jävligt … vfu:ad. appeared first on Tuffast av alla.

]]>

Jo men jag vill minnas att jag checkade ut totalt även förra gången jag gick ut på VFU (verkamhetsförlagd utbildning). Men nu är jag äntligen på upploppet, ser ljuset i tunneln och allt det där. På fredag börjar nästa delkurs och då ska vi tyvärr vara i Linné. Jag som trodde vi skulle vara på Pedagogen så att jag i princip hade kunnat rulla ur  min säng och sen på bussen och av den och på tre sekunder vara inne i glashuset på Grönsakstorget.

Annars: varit i Stockholm en sväng. Sett Marina Abramovic-utställningen (gå och se!) – jag skulle vilja se den igen nu när jag hunnit smälta den och processa lite. Det var mycket att ta in på gång. I synnerhet som vi var lite stressade. Sen åt vi på Le Nom (skitbra), såg ”Book of Mormon” (okej). På söndagen drack vi mest öl och spankulerade runt. Jag har känt mig stressad. Haft tenta. VFU. Man och barn. Ja, livet som vanligt. Men det har känts som att jag inte hunnit något av det ordentligt. Kan hända lugnar det ner sig nu. Jo, en Amarone-provning har vi varit på också. Ganska mysigt men min arbetarklassryggrad får mig alltid att känna mig bortkommen i de där sammanhangen – sånt där som kanske aldrig går ur en. Jag får lust att kasta ett glas vin i väggen. Det gör jag naturligtvis inte. Och jag uppskattar hela grejen men en liten del av mig är emellanåt på väg att brista ut i gapskratt över vilka grejer vi i den här delen av världen kan ta på så blodigt allvar och nicka så ödesmättat om. Claes tyckte att ena vinet doftade jeans. I formuläret med små tankar om vinet (doft, smak, utseende) funderade vi på att bara skriva rött, go, go, jättego, rött. Jag lämnade mitt blankt.

Nästa vecka bär det av till Island. Då missar jag sex föreläsningar och efter det ska vi ha salstenta.

The post Helt levande men jävligt … vfu:ad. appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/helt-levande-men-javligt-vfuad/feed/ 0
Jag vet inte om jag kan köra bilen med mina små tjejhänder :( http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/jag-vet-inte-om-jag-kan-kora-bilen-med-mina-sma-tjejhander/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/jag-vet-inte-om-jag-kan-kora-bilen-med-mina-sma-tjejhander/#comments Wed, 29 Mar 2017 11:52:47 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58916 Imorse lämnade jag in bilen på service. Då sa jag till om att de ska ringa mig i första hand under dagen. ”Absolut” sa killjäveln och skrev upp mitt nummer.  Först ringer han till Mikael (som inte svarar). SEN ringer han mig. Bromsbeläggen och skivorna är slut och behöver bytas. (5800 kronor för den roliga […]

The post Jag vet inte om jag kan köra bilen med mina små tjejhänder :( appeared first on Tuffast av alla.

]]>

Imorse lämnade jag in bilen på service. Då sa jag till om att de ska ringa mig i första hand under dagen. ”Absolut” sa killjäveln och skrev upp mitt nummer. 

Först ringer han till Mikael (som inte svarar). SEN ringer han mig. Bromsbeläggen och skivorna är slut och behöver bytas. (5800 kronor för den roliga grejen. Älskar att ha bil.) Killjäveln ber mig prata med min man om detta. Och det hade jag givetvis tänkt göra – vi behöver vara överens om att vi ska lösa den ekonomiska bajsmackan idag. Men sen förstår jag att han menar att jag ska prata med min man för att han inte tror att jag förstår vad det handlar om. Vi lägger på. Jag & Mikael bestämmer att det är lika bra att de löser den här skiten idag så att vi slipper åka in med bilhelvetet en annan dag. Jag ringer upp och meddelar mekanikern detta. Då börjar han oroa sig över vem det är som ska hämta? Alltså VAD I HELVETE!!! Tror han alltså att det är svårt att hämta en bil eller ta emot info om vad de gjort? Jag och Mikael är nog ganska jämbördiga i vår förståelse av bilar, motorer osv. Det vill säga ganska mkt noviser. 

Nästa gång ska vi ta bilen till Mekonomen (på Ringön) istället. Där har jag ALDRIG blivit bemött som att jag är en idiot. Tvärtom. De gör NOLL skillnad på vem som lämnar/hämtar. De förklarar och utgår från att man/jag fattar. Och Gud ska veta att det är spridda skurar bland de verkstäder som har ett sånt perfekt bemötande. 

The post Jag vet inte om jag kan köra bilen med mina små tjejhänder :( appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/jag-vet-inte-om-jag-kan-kora-bilen-med-mina-sma-tjejhander/feed/ 2
MTR Express fylls med folk och rullar ut. http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/mtr-express-fylls-med-folk-och-rullar-ut/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/mtr-express-fylls-med-folk-och-rullar-ut/#comments Sat, 25 Mar 2017 07:42:34 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58914 The post MTR Express fylls med folk och rullar ut. appeared first on Tuffast av alla.

]]>

Mot Stockholm! Lästid!

Det är som den exakta beskrivningen av Tintin & Sammie.

The post MTR Express fylls med folk och rullar ut. appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/mtr-express-fylls-med-folk-och-rullar-ut/feed/ 2
Lördag. http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/lordag-3/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/lordag-3/#respond Sat, 18 Mar 2017 16:21:09 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58909 Läste ut en bok. Börjar på en ny. Snart är den här läslust-eran väl över igen. Låter den skölja över mig så länge.

The post Lördag. appeared first on Tuffast av alla.

]]>

Läste ut en bok. Börjar på en ny. Snart är den här läslust-eran väl över igen. Låter den skölja över mig så länge.

The post Lördag. appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/lordag-3/feed/ 0
Vädret.  http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/vadret/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/vadret/#respond Mon, 13 Mar 2017 16:13:30 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58905 Sådär utfrätt känner jag mig idag. Yr och med ett obehagligt tryck i ena ögat. Det är sådana saker som får en att tänka i alla möjliga livsfarliga diagnos-banor. Men så kan det också vara vädret som gör mitt huvud lite omedgörligt. Pizza till middag säger Tintin. ”Jag ässkar pizza” ropar Sammie. Alternativet är att […]

The post Vädret.  appeared first on Tuffast av alla.

]]>

Sådär utfrätt känner jag mig idag. Yr och med ett obehagligt tryck i ena ögat. Det är sådana saker som får en att tänka i alla möjliga livsfarliga diagnos-banor. Men så kan det också vara vädret som gör mitt huvud lite omedgörligt. Pizza till middag säger Tintin. ”Jag ässkar pizza” ropar Sammie. Alternativet är att Mikael lagar lasagne. Men då är middagen så långt borta. Såna spännande inslag i denna trötta människas småbarnsliv. Det är mycket nu. Passar ej med yrsel. Och snart ska jag ut på praktik. Med skräckblandad förtjusning. Eller nåt sånt. 

The post Vädret.  appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/vadret/feed/ 0
Brunnsbo-Kville-Brunnsbo. http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/brunnsbo-kville-brunnsbo/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/brunnsbo-kville-brunnsbo/#comments Mon, 13 Mar 2017 16:05:36 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58902 The post Brunnsbo-Kville-Brunnsbo. appeared first on Tuffast av alla.

]]>

The post Brunnsbo-Kville-Brunnsbo. appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/brunnsbo-kville-brunnsbo/feed/ 2
De är ff små. http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/de-ar-ff-sma/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/de-ar-ff-sma/#respond Sun, 12 Mar 2017 10:57:16 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58893 Lycka enligt Sammie: sitta med Stella & äta La Fermière. Som man ju gärna gör som 2.5-årig gourmet.

The post De är ff små. appeared first on Tuffast av alla.

]]>

Lycka enligt Sammie: sitta med Stella & äta La Fermière. Som man ju gärna gör som 2.5-årig gourmet.

The post De är ff små. appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/de-ar-ff-sma/feed/ 0
Lördag on my Mind. http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/lordag-on-my-mind/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/lordag-on-my-mind/#respond Sat, 11 Mar 2017 16:32:25 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58890 The post Lördag on my Mind. appeared first on Tuffast av alla.

]]>

De vaknar vid 8, smyger ner själva och tittar på Pippi.

Här är en som dagsovit TVÅ gånger idag.

Här är två, helt ok, barnarbetare i solen.

The post Lördag on my Mind. appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/lordag-on-my-mind/feed/ 0
Yr. http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/yr/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/yr/#respond Sat, 11 Mar 2017 09:30:53 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58885 Jag får en yrselattack och går och lägger mig. Det är sådan lyx jag kan unna mig en lördagsförmiddag när Mikael är hemma igen. Lämnar disk, frukost och barn där nere. Ligger här och väntar ut det snurrande huvudet.

The post Yr. appeared first on Tuffast av alla.

]]>

Jag får en yrselattack och går och lägger mig. Det är sådan lyx jag kan unna mig en lördagsförmiddag när Mikael är hemma igen. Lämnar disk, frukost och barn där nere. Ligger här och väntar ut det snurrande huvudet.

The post Yr. appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/yr/feed/ 0
Dora Maar. http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/dora-maar/ http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/dora-maar/#respond Sat, 11 Mar 2017 07:39:55 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/?p=58882 Hon var fotograf men när man bildgooglar Dora Maar och börjar skriva ”p” som i ”photography” envisas sökmotorn med ”Picasso”.  Tack till Maggie O’Farrell för upplysning om denna fotograf som väl för alltid ska leva i skuggan av det stora manliga geniet.

The post Dora Maar. appeared first on Tuffast av alla.

]]>

Hon var fotograf men när man bildgooglar Dora Maar och börjar skriva ”p” som i ”photography” envisas sökmotorn med ”Picasso”.  Tack till Maggie O’Farrell för upplysning om denna fotograf som väl för alltid ska leva i skuggan av det stora manliga geniet.

The post Dora Maar. appeared first on Tuffast av alla.

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/tuffastavalla/dora-maar/feed/ 0