Tuffast av alla

Hehe … just de. Har ju en blogg.

Det kan ha med kaffet att göra. Att jag just svepte en kopp kaffe och rätade ut ett krokigt frågetecken i uppsatsen vi jobbar med nu. Det kan vara just att det är sluttampen på uppsatsen – ni vet … PROKRASTINERA MERA-grejen. Men plötsligt kom jag på att jag ju kan blogga nu när jag har en vettig datamaskin att skriva på igen. Det hade jag innan också men av nån anledning var den så trög att jag inte ens orkade öppna den. Nu har den på något mirakulöst sätt lagat sig själv igen och allting står inte och snurrar så fort jag försöker klicka vidare. SÅ NU HÄNDER DET. Jag ska börja blogga igen. Under tiden vi skrivit uppsats har jag insett att det kan gå veckor utan att jag sätter ihop en hel mening i nöjessammanhang. Klarar knappt av att skriva de små värdelösa bildtexterna till instagram-bilder längre. Jag har blivit HELT skriv-LAM.

Men nu så kom jag på att jag ju kan skriva hur fasiken jag vill här. Utan korrekt grammatik och grejsimojs. Trots att jag ska bli svensklärare (två år kvar – kämpa!!). Jag får ju göra … hur jag vill här. En sån lättnad och glädje.

Men nu så är det dags för middag. Det är det visst varje dag vid den här tiden. Men denna dag har Mikael handlat och tagit på sig ansvaret för att maten ska hamna på bordet i ätlig och helst någorlunda aptitlig form.

En av de jobbigaste grejerna med mig tror jag är mitt enorma kontrollbehov i köket. Jag pallar inte att se på när Mikael långsamt långsamt (som en riktigt stapplande slow dance av någon som brutit benet) hackar en lök. Det är mer som att han smeker sönder löken. Så lång tid tar det. Och då går jag in som en den köksenvåldshärskare jag är och säger ”GE MIG JAG GÖR DET” och sen står jag där och lagar mat igen i alla fall. Men inte idag. Nu ska jag sätta mig vid köksbordet och öva mig i konsten att låta honom göra helt fel när han lagat mat. Nä. Han är bra på den maträtten. Gissa vilken!

 

Nä. Jag vet att ni vet. Alla killars paradrätt. Spaghetti och köttfärssås.

 

2 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}

Tuffast av alla

Josefine Hildingsson
Innan var jag skribent nu är jag lärarstudent (bra rim). Ska bli ämneslärare i svenska och svenska som andraspråk. Är numera hela 33 år. Bor på HISINGEN <3 med man, barn och katt. Har över 600 tulpanlökar i trädgården och tänker mycket på jämställdhetsfrågor, rättvisa och fred på jorden.

Mest lästa

  1. Jag vet inte om jag kan köra bilen med mina små tjejhänder :(
  2. Vädret. 
  3. De är ff små.
  4. Brunnsbo-Kville-Brunnsbo.
  5. Lördag.