Was ist kunst

Sitter på husets gemensamma balkong och äter en 7/11 frukost som jag köpte på vägen hem i natt. Samtidigt bläddrar jag i den här boken som jag fick för ett tag sedan:

Den tar upp olika aspekter av samtida konst i ett lättnavigerat ABC-format. Antingen kan man läsa den för att lära sig mer om samtidskonst eller om man behöver bra argument när vänner ifrågasätter det man håller på med.

Slog upp ett kapitel på måfå, det blev ”Emperor’s new clothes – what makes it art?”. Det handlar dels om hur något ”blir konst”, sen kommer frågan ”Do I believe it’s art?”

Jag citerar från boken:

”In order to answer this question, it is vital to see that an artwork is a proposition. It is an invitation to view something as art, as something more than the sum of its parts – to see something in a new light an assess it according to different parameters. An artist believes the work is art and the strength of that intention that can compel the viewer to draw meaning from it, whatever that might be.”

Om någon är intresserad av samtidskonst och vill lära sig mer på ett lättillgängligt sätt så kan jag rekommendera denna. Nu ska jag på utflykt till Hönö!

/Lovisa

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}