Annakarinhell

I mitten av graviditeten

Kroppen är ju fräck som kan skapa en ny människa och det är så himla coolt men också kusligt.
Jag har kommit halvvägs och har en lugn och fin graviditet ärligt talat.

Tidigt i graviditeten mådde jag himla illa (dock aldrig spy-illa) och var EXTREMT trött. Precis som man kan förvänta sig av den första trimestern.

Sen hade jag visst låga järndepåer också, som inneburit järnsupplement sedan precis i början. Sköldkörtelprover visade också att jag hade avvikande värden men det har egentligen bara inneburit en massa extratester.
Sköldkörtelvärdena är tydligen stabiliserade vid det här laget, tack och lov. Så nu är det bara uppföljningar för att se så att det inte vacklar till igen.

Igår var jag på det efterlängtade rutinultraljudet. Där man mäter och skannar organ för att se och notera om något ser underligt ut. Men precis allt som man kan se och mäta såg superfint ut och oj vilken go lättnad som sköljde över mig.
Med betoning på mig eftersom att jag tyvärr genomgår allt ensam. Eller alltså, alla besök och undersökningar. På grund av covid förstås.
Det är ärligt talat jävligt trist, för visst vore det fint att få uppleva gårdagen tillsammans med Manfred. Jag fick ju se kön och att alla organ såg ut som de skulle helt själv.
Men jaja, det är ju bara att gilla läget.

Men trots att jag har en snäll graviditet (peppar peppar ta i trä), så känns det ibland nästan onaturligt för mig. Vilket förstås kan tyckas låta underligt; det är ju trots allt bland det mest naturliga man kan uppleva. Men… det är en konstig känsla att liksom inte känna sin kropp?
Jag har alltid haft en så himla, himla bra relation till min kropp och känt den utan och innan.
Nu är det plötsligt inte alls min vanliga kropp. Det är så annorlunda allting.
Det är förstås magen, ja absolut. Men det är liksom… allt!? Brösten, huden (ansikte, kropp), matsmältning, kisseriet, ork, flås, svaghet och säkert massa annat smått som jag inte kommer på nu.
Inget av detta är för mig en big deal eller sådär jättejobbigt, men det är främmande och därmed också en lite besvärlig upplevelse.

Jag tycker att det är en häftig grej och jag uppskattar att få uppleva det, men det är samtidigt så skumt och ovant.
Det känns säkert ännu konstigare på grund av andras reaktioner lol
Folk som skriver och pratar något slags bebisspråk, ullegullar och pratar om att vänta prinsar och prinsessor får det att krypa i kroppen på mig. Jag KAN inte relatera till ullegulle-bebis-snack och kommer liksom inte att bli en ny person som plötsligt gillar sånt bara för att jag är gravid eller blir förälder.
Kalla mig inte mamsen, liksom.
Och ge mig för tusan inte en baby-blue babyshower!!

obs: Jag ser förstås inget fel i något av det jag tar avstånd från i denna text. Gillar du enfärgade babyshowers, ullegulligt och känner dig sådär härligt mamme-mammig så är det inget jag lägger någon värdering i.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}


Vet ni vad? Först rensade jag garderoben eftersom att sätet blivit för stort för plaggen jag hade. Nu passar inte ens de få byxorna som blev kvar längre.
Inte för att rumpan växt, för den har nog snarare krympt, utan för att jag börjar samla på mig på kaggen.

Och jag som hatar att shoppa! Dels för miljön givetvis, samt plånboken, men också för att det är så urbota trist och butiker en så fruktansvärd miljö. HUA!
MEN, nu är det som det är och magen lär ju fortsätta växa till oigenkännlighet så det är väl bara till att beställa hem lite brallor som har utrymme fört.

Ledsamt nog har jag flera fina sommarklänningar som tillåter magen att växa, men vädret är ju mer likt oktober så de är inte helt aktuella nu ändå. De som kan matchas med strumpbyxor har dock blivit brukbara nu när jag fått köpt ett par strumpbyxor (för växande magar). Med dem växer garderoben en aning åtminstone, tjohej!

Mitt mål är att köpa så få gravidplagg sommöjligt. Eller alltså… försöka hitta plagg som jag kan få användning för även efter dessa fem kommande månaderna. Vissa kanske kan sys in med en lite söm i midjan, andra bäras lite löst och ledigt som en chic oversizemodell? Ja, ni hajar!
Åh, och givetvis så mycket second hand jag förmår mig att finna <33

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Jag köpte klänningen jag skulle bära på min födelsedag redan för tre månader sedan. Men den förutsatte nästan att det skulle vara bra väder; vilket det i princip alltid är på min dag.
Så blev det givetvis inte men tack och lov fick jag en så himla fin hängsleklänning i oxblodsröd manchester. Under den finns det gott om plats så jag tog en tjocktröja för att slippa frysa. Dessutom får ju magen utrymme att växa där i!

Åh, ser nästan fram emot hösten och att bära den med en stickad polo under, tjocka strumpbyxor och ett par kängor <3

Det blev dessutom som så att jag i och med vädret och kläderna fick en helt annan känsla än planerat så det slutade med någon slags 60-tals look. Fint, men inte riktigt så jag räknat med att se ut på min födelsedag, haha.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Hurra!

Här är den numer 30-åriga jag.
Jag tänkte skriva en liten sammanfattning om min dag men jag är faktiskt hela jävla slut så det får helt enkelt bli imorgon.
Men jag kan säga som såhär att det var alldeles jättebra och lättsam. Ingen överansträngning men perfekt med massor av kakor och god mat. Samt fina presenter och gott sällskap <3

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

tabletter & mörka ringar


Här kan ni kan ana mina djupa och mörka ringer under ögonen.

Sedan en tid tillbaka har jag varit väldigt svag och när jag rest mig upp har det liksom svartnat. En känsla av att vara nära att svimma, ni vet?
Det beror visst på låga järnhalter så nu måste jag trycka i mig starka tabletter som med hyfsat stor säkerhet kommer göra min mage sådär superjobbig.

Men om jag bortser från magproblemen som lär dyka upp kommer det bli skönt att få energi och kraft tillbaka.

Det konstiga med all trött- och svaghet är att jag trots det haft svårt att sova… Så oturligt sammanträffande. Håller tummarna att det blir ordning på det också denna vecka!

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

En glimt av vår midsommar


Manfreds vänner hade satt upp en liten majstång så den satte sig Lisabet och jag framför för att försöka bli söta på bild tillsammans.


Två gånger satt vi till bords. Såhär söta var Ellinor och Patrick vid dagens första gemensamma mål: lunch!


Två i gänget hade förberett en liten femkamp och Lisabet tyckte minsann det var roligt att hoppa med. Här sitter Manfred och försöker få henne att INTE fälla krokben på deltagarna.

Fin duk, fina blommor och god mat.

Lunchen såg ganska så traditionell ut. Tyvärr missade kameran att dokumentera middagen som var MINST lika fin och god. Förmodligen finare. Ni får helt enkelt ta mig på mina ord.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Godmorgon

Nu har jag äntligen köpt mat så att jag kan äta den där goda frullen som jag tycker så mycket om på hemmaplan.

Idag ska jag städa (buhu, måste dammsuga :'( ) och förbereda inför Patricks ankomst. Han är här framåt kvällen så det blir nog bra.

Förutom städeri ska jag möta syster på stan för både hon och jag har några små ärenden. Bland annat behöver jag en ny ansiktsrengöring. Jag kommer köpa någon djuprengörande för min hy har ändrats lite och mina mjölkiga för torr och känslig hy räcker inte längre.
Jag har tidigare använt ACOs turkosa skumrengöring som är lite exfolierande och djuprengörande. Får se om det blir den igen eller om jag finner något annat roligt!

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Det där med att äta frukost ute

Det är en sådan lyx som jag vill dokumentera mera! För om ett halvår eller så, kommer vi se tillbaks på alla uteserveringsbilder med en gnagande saknad (eller längtan, beroende på hur du vill se på’t).

Men det är inte bara väldigt fint och lyxigt att äta frukost ute, utan också gött när man handlat så dåligt att kylskåp och skafferi ekar tomma.
Äh, det var en väldig överdrift. Vi har massor av varor i skåpen. Det råkar bara vara lite mycket kakor, pasta, konserver och såser av olika slag, och väldigt lite ”bra” mat som dessutom passar på morgonen.

Så för den sakens skull ska jag från och med denna vecka börja beställa mat hem.
Jag är supernöjd med flytten och vart vi bor nu. MEN.
Det är en bit att gå till affären och då är det en lite av en kvarterslivs, så utbudet är lite sådär och priset likaså. Vi bor ju dessutom på en höjd så en himla massa trappor med en himla massa varor är rätt bökigt.
(lyxproblem JAG VET, men om man ekonomiskt inte sparar något på att släpa sig upp och ner finns det väl knappast någon rimlig anledning att fortsätta, hehe)
Dessutom kan jag tänka mig att det kan bli lite mer ”ordning och reda” med maten. Att jag ju måste planera måltider och handla utefter det. Kan det bli mindre ”skitmat” och nyttigare samt mer ekonomisk shopping? I do think så!

Hade jag haft körkort och bil hade jag åkt till någon stormarknad, men det finns ju inte på kartan just nu tyvärr.
Hur handlar ni?

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Tänk så stort och så fint

Jag är ju en sån där typ som älskar att bo vid eller i skog. Och förutom att jag har en precis bakom huset jag bor i råkar det finnas en SÅHÄR (se bilder) fin skog i närheten av där min syster och hennes grabb bor. Den fick jag uppleva för ett par kvällar sedan när jag hälsade på och sov över där.

Det slår mig när allt är grönt och livet liksom sprudlar överallt hur fantastiskt lyxigt det är att leva och få ta del av det. Hur fint det är att vara här. Tacksamhet liksom fyller hela mig.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}


den förtjusande fina läppfärgen ni ser är Nablas fantastiska läppstift & penna i färgen ”Jolie”

Nu är ju de så kallade studierna över och mitt fokus annanstans.
Vi har hållt på att fixa och trixa, köpt prylar och donat med hemmet. Mycket är fortfarande ”in progress” men på gång.
Skönt.

Förutom allt sånt söker jag jobb och det är ju lättare sagt än gjort ”i DeSsA tIdEr”. Jag har inte sökt såhär många jobb på nästan 10 år. Det märks verkligen att allt är annorlunda just nu.
Utöver det planerar och preppar jag inför att komma igång med mer ”content creation”. Kort och gott fler frilansjobb. Och med det menar jag helt enkelt att jag kommer att fota, sminka, skriva, instagramma och blogga mer igen.
Skönt att komma igång med det igen, och än bättre i kombination med ett jobb-jobb. Det vore helrätt just precis nu.

Hoppas ni har det bra i sommarsverige <3

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Annakarinhell

Häng med mig i min vardag där jag studerar, målar, fotograferar, äter (och lagar) gött vegokäk, går på events, umgås med vänner och har det rätt fint i allmänhet.

Mest lästa

 1. Made In China
 2. Mat som inte ser mycket ut för världen men som smakar himmelskt vol.3467
 3. Kärleksmums
 4. En helg hemma i edet
 5. Caesarsallad ≠ Falafelsallad