Bläck & Blad

Först: VÄLKOMMEN!!!

Superkul att kicka igång en blogg om något jag verkligen älskar. BOOKS. Yass! 

Jag tänker att mycket kommer vara okej här. Framförallt motsägelser, för det finns fan inget mer tröttsamt än att behöva tycka samma sak idag som igår. Man läser, lever och lär! Också tillåtet är stilbyten, svordomar, pretentioner, missförstånd, åsikter om andras åsikter, orimliga hyllningar, orimliga sågningar, frågor, svengelska och feta kunskapsluckor.

Tillbaka till frågan.

Borde du läsa mer? Det känns som att de flesta man pratar med (me included) har någon slags inbyggt mindervärdeskomplex när det kommer till läsande. Alltså att man borde läsa mer, att man aldrig läser tillräckligt och om man läser är det fel sorts böcker. 

Jag tänker såhär. Alla har tusen grejer de vill göra eller bli bättre på och lika många dåliga vanor de vill bryta. Så fokusera på det du verkligen bryr dig om och som gör dig LYCKLIG. (Också tillåtet här: life coaching.) Jag råkar tro att böcker och läsande är något som är SJUKT BRA för alla, så det är något jag gärna promotar. Men om det är något som mest stressar och ger dåligt samvete, släpp det bara.

Men JA, annars tycker jag absolut att du borde läsa mer! Började skriva en lista på varför men insåg att alla väl redan har koll på fördelarna… Så istället några grejer som kanske kan motivera att läsa om du har svårt att komma igång:

 1. Välj något som verkligen intresserar dig, på riktigt.
 2. Kör på en *snygg* bok du gillar att titta på och hålla i.
 3. Ta med boken (köp/låna pocket!) och läs när du får små pauser, släpp tanken på långläsning.
 4. Läs något med mycket kapitel eller bilder eller stor font eller whatever som får det att kännas som du rör dig framåt.
 5. Kom ihåg att du inte MÅSTE läsa klart böcker du inte känner dig pepp på.
 6. Bonus: kika in här för tips om sköj böcker! :))))))))))

Gammal bild men hans ansikte ser typ ut som mina tår när jag badat för länge.

Massa <3!

2 Kommentarer
 1. {{comment.comment_author}}

Bläck & Blad

En ny take på boknörderi. Högt, lågt och allt däremellan. <3

Mest lästa

 1. 5 boktips med sommarfeeling
 2. Svenska favoriter + veghusman!
 3. Judging books by their covers
 4. 10 tips för att hitta boktips
 5. Let them eat ljudböcker