Bläck & Blad

Det är höst (vinter?), det är regnigt OCH det är dags att stänga in sig och hänga med böckerna! Vi släpper spöken och vampyrer och går på comfortläsning meeen försöker hålla mig borta från jultema även om det lockar som satan. (SNART.) Känner mig inte så pratig idag så här är listan!

 

Via Giphy


Persuasion

av Jane Austen

Hennes sista roman är lite mörkare än de tidigare. Det handlar om missade chanser, olycklig kärlek och missriktad övertalning. Men det är som alltid massa myspys, härliga dialoger och det finns inga olyckliga slut i Austens värld.

The Brief Wondrous Life of Oscar Wao

av Junot Díaz

Ung olycklig kille som råkar ut för helvete efter helvete. Hmm så det är en sorglig och rätt brutal story men det är något med den som ändå är jävligt mysigt. Den är rolig och varm och speciell på ett ashärligt sätt. 

The Hound of the Baskervilles

av Arthur Conan Doyle

Sherlock Holmes i sitt esse. Det bjuds på mystiska brev, dimmiga hedar och gamla herrgårdar och jag klagar inte.

Samlade dikter

av Bruno K. Öijer

Igen lite åt det mörkare hållet. Men det är så vackert och luktar liksom frostiga nätter fast du ser upp mot ett ljusvarmt fönster som är hemma?

Walden

av Henry David Thoreau

Om Thoreaus två år i en liten stuga vid en sjö i skogen. Han planterar bönor, lyssnar på kyrkklockor och tittar på snö som töar och det händer absolut ingenting. SÅ SKÖNT.

Mordet på kommendören

av Haruki Murakami

Aldrig har det känts viktigare att en motivering blir läst. Jag gillar verkligen inte Murakami. Hans historier är enformiga, karaktärerna platta, språket oinspirerat och hans kvinnosyn minst sagt sunkig. Men likt förbannat tyckte jag det var SJUKT TREVLIGT att läsa den här boken. Det är något med stämningen som gör att jag blir lugn och bara går med flowet så here we are.

Sent i november

av Tove Jansson

Den ensammaste muminboken. Hösten har kommit och familjen är inte där, men andra gäster börjar dyka upp. Alla letar efter något men hittar något annat.

Rosens namn

av Umberto Ecco

Italienskt kloster. Medeltid. Visa munkar.  Labyrinter och speglar. ETT MYSTISKT MORD. Gömda böcker. Bibliska referenser. Ummmmberto.

Och så alla Harry Potter-böckerna såklart. HERREGUD tänk att det finns folk som inte läst dem än.

 

Via Giphy

 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Bläck & Blad

En ny take på boknörderi. Högt, lågt och allt däremellan. <3

Mest lästa

  1. Mysig läsning för mörka höstkvällar 🕯
  2. Lost in Translation?
  3. 7 löjligt överskattade böcker
  4. Fyndtips inför bokrean!
  5. 5 boktips med sommarfeeling