Djungeltrumman­bloggen

Helgens Klubbrunda är här!

Jag har skrivit klubbrundor cirka varannan vecka i uppemot två år nu. Det blir en himla massa klubbar, konserter, ingresser, desperata spexighetsförsök och meningar som ”sen springer jag dit, pga där spelar xxxx”. Ibland blir man liksom trött på sig själv, och tycker att man är tjatigast i världen. Just därför är det så himla bra att jag ska få en klubbrundspaus på hela två veckor. Ja, jag ska inte bara pausa från rundandet, utan gå på så kallad semester. Men innan dess ska jag blöda, kräkas och gråta ur mig berättelsen om vad jag ska göra i helgen. Och jag ska göra det på bästa möjliga sätt. Nu kör vi.

cakerunda
Foto: Hannah Sommar.

Torsdag
Det är helt ärligt inte ofta jag är i Majorna. Det är liksom fel del av stan för mig. Redan nu ser jag hur ni formar händerna till vad som resten av världen skulle beskriva en som en fågel, men som i Göteborg står för 414, och sen sjunger ni den där låten om att älska älska Majorna och att aldrig lämna och sånt. Men lugna er lite, för jag har förmildrande omständigheter på lager. I helgen verkar det som att jag ska ta mig längre bort än Stigbergstorget hela två gånger. Första utflykten går till Marmelad på Mariatorget, och de spelningar som fått det mycket fyndiga namnet Sommarmelad. Varje torsdag, hela sommaren, står två band på caféets scen, och den här gången är Obsklassen och The Chichpeas tur. Blir den göteborgska hettan för mycket, slänger jag mig i plaskis rätt över gatan. Om jag inte vill avsluta torsdagskvällen genomblöt på Mariaplan, hetsar jag vidare till M2s Backyard, där Spinach håller i trådarna.

Fredag
På alla platser jag får, och i alla forum jag kan, peppar jag för Quizadillas. Detta trots att jag vanligtvis hatar quiz. Men i det här fallet tar min kärlek till folk som gör sånt som inte alla andra gör, överhanden och leder till allt detta hyllande. Jag inleder min fredagskväll på Yaki-Da där Quizadillas skådespelare agerar ut scener ur allas våra favoriter bland tecknade och animerade filmer, och jag sedan gissar fel på vilken film de syftar på.
Efter att jag skyltat färdigt med min totala okunskap när det kommer till film, beger jag mig bort till Pustervik. Där spelar jag och min ständige vapendragare, Fanny Wijk, skivor på Instant, och det hade varit himla fint om du ville komma och dansa lite med oss.

Lördag
Dags för Majorna-resa numero due! Min pojkvän fyller år, och min mamma ska bjussa oss på middag. Vardå? Jo, vi tänkte Enoteca Maglia, pga man vill egentligen äta italianokäk varje dag, men framför allt på sin födelsedag. När vi ätit tills vi inte ens får ner en liten parmesanskiva till, är det dags att gå till Villan. Där ska vi vältra oss all kärlek vi kan hitta, dansa tryckare, hoppa hoppborg och hångla offentligt. Det senare ber jag om ursäkt för redan nu, jag tycker egentligen inte heller att det är okej, men vad gör man när ens pojkvän fyller år och det är kärlekstema på Villa Belparc? Då hånglar man offentligt. Så är det bara.

Lät det trött? Kolla klubbguiden och bestäm själv!

Ses i helgen!
Puss!
/Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!