Djungeltrumman­bloggen

Kamrater! Guess who’s back? Det är ju Karins sommarvikarie, Fanny! Kan vi inte prata lite om vädret? Vadå, tycker ni, vädret är ju ca världens minst originella sak att prata om, alla kategorier. Må så vara, men jag uppskattar att den genomsnittliga svensken ändå reflekterar över väder ca 50 gånger om dagen, ja kanske 20% av vår vakna tid. Rimligt, tycker jag, eftersom vädret ändå är typ allt. Med detta sagt tackar jag dig, juli månad. Du har varit fantastisk. Ja, bättre än hela förra sommaren sammanlagt. Min hud kommer inte vara genomskinlig i augusti, jag släpar inte runt på tjocktröjor vart jag än går och jag känner mig helt ok med att jobba på vardagar, för på helgen kan det minsann också vara sol. Du gör mig lycklig, sol, och må du göra så även till helgen, för då ska jag festa här:

therese Foto: Therese Kockum

TORSDAG
Jag älskar traditioner. Alltså inte julafton och påsk och sånt där, det kan jag leva utan. Men jag är ett fan av rutiner och att ha en garanti för att något man tycker är roligt kommer att upprepas. Min absoluta favorittradition föddes ca ett och ett halvt år tillbaka och stavas 25emiddag. Det är precis vad det låter som, varje månad vid löning går jag och mina kompisar ut på restaurang och unnar oss mat. Idag är det torsdag den 25e juli och alltså dags för just det. Därför börjar min kväll på nyöppnade Barabicu vid Rosenlund. Där tänker jag äta något grillat, dricka en god öl och prata lite för högt med mina kompisar. Sen går vi över bron till Basketklubben på Pustervik, där jag absolut inte tänker spela basket, men jag skulle kunna tänka mig att tvinga någon annan att göra så. På vägen hem slinker jag förbi Spinach, där Big Dope P är på besök, eftersom jag inbillar mig att vi är kompisar.

FREDAG
Förra veckan upptäckte jag något underbart. Puta Madre har öppnat sin takterass! Så många nätter som jag legat raklång i en soffa, trillat ner för sista trappsteget, bränt studiebidraget och dansat som en dåre på den där terassen på tiden då stället hette Uppåt Framåt. Nu är det möjligen något mer städat, men det är jag också, och takterassen är fortfarande ett utav de bättre ställena du kan spendera en sommarkväll i Göteborg på. Efter det går jag vidare till Cake för att dansa som en galning till Majoleez, då Martina utlovat att jag aldrig kommer att stå Beyoncé så nära som då.

LÖRDAG
Av mina topp tio bästa festkvällar ever måste åtminstone hälften ha utspelat sig utomhus. Att festa utomhus är verkligen orimligt mycket roligare än att festa inomhus. Tur då för mig, och dig, är att Villan fixar dagfest på lördag! Champangefrukost kl tolv och sen raka vägen till Slottskogen där vi dricker öl och dansar till Adrian Lux under bar himmel. När klockan slår sex promenerar jag bort till Kinos uteservering för att dricka en drick och äta lite texmexmat från deras nya matvagn. Sen bär det vidare till Yaki-da, där Kasban mycket passande gör en tidig spelning på terassen. Efter det kan man gå hem och lägga sig i mycket god tid, färdigfestad, med gott samvete, vilket också kommer att bidra till minimal bakfylla på söndagen. Kan vi inte alltid ha det så?

Tycker du det låter trist?  Läs klubbguiden för bästa motivation och pepp!

Glad helg! önskar
/Fanny Wijk

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!