Djungeltrumman­bloggen

Billig bärs!

Har solen gjort dig ölsugen, men kontosaldot ropar nej? Djungeltrumman guidar till några av de ställen där ölen ännu inte sprängt 60-kronorsgränsen.

helastanväljer
Foto: Nike Lindholm

Kings Head
Studenter från alla fakulteter skålar dagligen tillsammans på Kings Head. Här kan du få en stor stark för 35 spänn, men framför allt kan du äta eftermiddagsbuffé helt gratis. Ät tills du skäms, det gör alla andra.
Andra Långgatan 32

PC
När vi listade “saker man kan göra när du upptäckt att du tagit din dejt till PC” var det fler än en person som höjde frågande på ögonbrynen. Men faktum är att PC fortfarande leder listan på billigaste ölen i Göteborg. 27 spänn för en stor stark.
Kungsgatan 8

Gasquen
Eller “Gasken”, är Chalmers egen nattklubb som drivs av studenter, för studenter och “alla deras kompisar”. Alla är med andra ord välkomna. Fördel: ölen kostar 20 spänn. Nackdel: du måste festa på Chalmers.
Teknologgården 2

20 Plus
Befinner du dig i Kortedala och känner för att stanna där kan du gå till 20 Plus och köpa dig en stor, större eller störst stark för omkring 50-lappen. Om du inte är i Kortedala men tycker att detta låter kanon, går det förstås också bra.
Förstamajgatan 13

Silverkällan
Den billigaste ölen i Majorna hittar du på Silverkällan. 30 kr för en stor stark. Saker du inte hittar här: ätbar mat och ditt livs kärlek.
Älvsborgsgatan 31

Viktoria
Svensken dricker i genomsnitt 50 liter öl per år och person. På barerna kring Viktoriagatan dricks det förmodligen lika mycket per kväll. Restaurang Viktoria ger dig nästan tre öl på en hunka. Inte fy skam.
Viktoriagatan 2b

Sticky Fingers
Stadens mest ökända Happy Hour sker på Sticky Fingers. Här gäller det att ha vassa armbågar och plats i magen, för fram tills klockan tio kostar en öl endast 26 kronor. Sen kan du gå vidare. Eller hem.
Kaserntorget 7

Bubblare: Köp en Kung på Systemet, gå på smygläsning, slattjakt, skaffa rik kompis.

Fanny Wijk

Texten publicerades ursprungligen i Hela Stan #11

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!