Djungeltrumman­bloggen

Allt roligt har ett slut, så även gästbloggarna Castlewoods Berlinturné. Här kommer en sista hälsning från bandet – ett inlägg fyllt av tips, trix och upplevelser!


1
En natt på Berlins “Kino” med samma namn. Tar adjö av våra nya vänner.

I de ljumma storstadsnätterna lever vi ut, i strålkastarskenet på scen bakom mikrofonerna. Även de kvällar då vi bestämt att vi skall ta en tidig kväll hamnar vi i spännande samtal och jam och går oftast hem lagom till soluppgången. När en är full av musik är det svårt att somna och ofta dyker nya melodier och textuppslag upp i huvudet. Somnar gör vi med en lyckans suck med orden “vilken natt!”. Dagarna blir lite mer spontana. Vi börjar med en extra stark kaffe i vårt schackrutiga kök med utsikt över hustaken, bloggar, skriver setlist och planerar dagen och ännu en natt.

Vår spontanitet leder oss oftast till oväntade och spännande platser. Vår lindriga naivitetssjuka kan tyvärr också leda till en del missöden.

Rookie mistake No 1
Vi går oftast till fots för att upptäcka kvarteren ovan jord, men tunnelbanan i Berlin är snabbare än Göteborgs spårvagn har vi märkt och det är ju kul. Det kostar 9 euro för fyra biljetter inom den mest centrala zonen. Det är lätt att köpa och sedan stämplar en på perrongen. 
Det ”glömde” vi när tåget kom sådär frestande mitt framför ögonen och nästa skulle gå om hela fem minuter. Suck. Det kostade oss 80 euro och vi blev haffade med svansen mellan benen av biffiga vakter.


2
Våra fake ­smiles efter att ha åkt fast på tunnelbanan, med TV­tornet på Alexanderplatz i bakgrunden.

Rookie mistake No 2
Air Berlin har nya regler och från och med februari kan en inte längre ha sin gitarr som handbagage, även om den ligger i ett softcase. På flyget till Berlin var det “inga problem”. Men från Berlin tillbaka till Götet var det svårare. Det kostade oss 10 euro att plasta in våra gitarrer till ett enda stort 12-­strängat paket, omsorgsfullt ihoprullat i tröjor och sjalar. Sedan fick vi punga ut med 85 euro till för att checka in det. Svettiga och oroliga över hur det skulle behandlas lade vi vårt gitarrpaket på rullbandet. Väl i Sverige var vi sedan extatiskt glada över att finna dem utan större skador. Note to self: nästa gång checkar vi in gitarrerna i hardcase och har en liten väska som handbagage. En behöver liksom inte jättemycket kläder med sig har vi kommit på, packar hellre väskan full med ljudteknik och instrument.

3
Maja vaktar gitarrerna med sitt liv innan de skall checkas in.

Vårt äventyr har nu nått slutet för denna gång och vi längtar redan till nästa turné. Hjärtat är fullt av nya vänner och längtan efter nya samarbeten, huvudet är fullt av nya låtar och textidéer. Det blir en del gig i Sverige i sommar och höst men framförallt blir det fokus på inspelning. Nu i början av juni drar vi in i studion “Music A Matic” på Tredje lång och spelar in vår första EP.

Med oss har vi teknikern Thomas Andrén, och i samband med att vi producerar merch och planerar release har vi andra coola samarbetspartners som vi kommer att avslöja för er framöver.
Who knows, kanske får ni följa med Castlewoods på nya äventyr snart igen.

På återseende! Auf Wiedersehen!

Veckans bästa:

Weserstrasse
Som en riktigt lång Andra lång, mitt i Neukölln.

Mustafas Gemüsekebap
Godaste grönsakskebaben vi ätit och lika billigt som i Malmö. Även coolaste hemsidan.

Let Them Eat Cake
Grymmaste vintagebutiken i Neukölln. Kollektivt som Göteborgs Ragtime.

Zimt Und Mihl
Tål att upprepas, bästa frukoststället ever. Kom igen nu Göteborg! Härma deras koncept!

Kärlek från Castlewoods!

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!