Djungeltrumman­bloggen

Igår kom nyheten om att högerextrema Nya Tider får ställa ut på årets Bokmässa, och hela redaktionen studsade till av obehag. Idag på förmiddagen pratade vi ihop oss och var helt eniga – vi avbryter vårt mångåriga samarbete med mässan.

I flera år har vi ordnat en Bokmässe-förfest, ägnat månadens nummer åt Bokmässan, funnits på plats på mässgolvet, rapporterat och fotograferat från evenemanget. Något vi hade planerat även i år. Men nu väljer vi att avbryta samarbetet. Varför?

För att vi vill ta ställning för alla människors lika värde och mot alla typer av främlingsfientlighet och rasism, på de sätt vi kan. Med Nya Tider på mässgolvet kan inte alla känna sig trygga. Inte vår krönikör som lever som papperslös, men inte heller andra delar av redaktionen, som representerar de grupper Nya Tider hetsar mot.

Men yttrandefriheten då? Ska inte alla ha rätt att uttrycka sina åsikter? Jo, men när åsikterna blir invandrarfientliga, antisemitiska och hetsar mot olika grupper i samhället säger vi stopp. Det hoppas vi att fler gör.

Hälsningar
Maria Kopp,
Chefredaktör Djungeltrumman

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!