Djungeltrumman­bloggen

Det bästa med valår, förutom att man nu kan se och höra Jimmie Åkesson 24 timmar om dygnet, är förstås de låtar som ska visa på ett partis åsikter och kämparglöd. Det blir liksom ganska ofta oönskat superkul.

Vissa har alla förutsättningar. Om man med alla förutsättningar menar en miljon svensktopps-ettor tillskrivna sitt skivbolag. Lex Ny Demokrati.

Bäst: Att de rimmar ”kämpar och slåss” med ”drag här in under vår galosch”. Samt att de på bilden här ovan håller upp galoscher med ”drag” skrivet där in under.
Sämst: Allt annat.

I år har MUF valt att satsa på träningsvideos. Förra valet la de allt krut på en låt om arbetslinjen. Ett föredömligt sexigt ungdomsparti.

Bäst: 2:57-3:15.
Sämst: Allt annat.

Svårt att beskriva hur den stereotypa piratpartisten ser ut för din bästa kompis? Visa hen den här videon.

Bäst: Publikbilderna samt de stora telefonerna.
Sämst: Eventuellt kunde de lagt ett par hundra till på pirat-utstyrslarna. De är lika plastiga som Peters svärd i BBC-versionen av Häxan och Lejonet. Om du vet vad vi menar.

Mange Schmidt ba ”hallå gänget, det gick väl rätt bra de senaste fyra åren? Vi kan la köra fyra till då, schyssta?”

Bäst: 0:56-1.07. Samt att Mange Schmidt är så himla bra på att liksom vränga ord. Minns du när han kom på massor av saker som alla hade en sak gemensamt: de var glassiga. Samt att de rimmade på ord som föregick dem.
Sämst: Ur Moderaternas synvinkel: Att det enda Mange kunde skriva om var att Sverige flöt under deras styre. Inte så att landet hade spikraka kurvor uppåt eller så, men vi flöt i alla fall. Ur andras synvinkel: Att den här låten gjordes från början.

Det är jättetufft att välja Blåsippans Väg. Det vet alla som röstar på SD, men allra mest vet killen som skrivit deras vallåt det.

Bäst: Min pojkvän sa precis: Jag gillar ändå hans röst.
Sämst: Allt annat.

Karin Londré

PS. På 70-talet var det lite mindre festlig stämning och lite mer tung fakta. Jag vet inte hur du känner, men progg får mig alltid att vilja halsa tequila och dansa på bord.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!