Djungeltrumman­bloggen

Den som har missat att Djungeltrumman har julfest på Lagerhuset på lördag är antagligen både blind och döv! Vi har i alla fall slagit oss ihop med Malmö United för att fixa värsta bästa festen, där överskottet dessutom går till Musikhjälpen! Ett av de fem band som står på scen på heter Discoteka Yougostyle och vi kände oss genast manade att ställa frågor om stormar, Marcus Birro och… *trumvirvel* MUSIKHJÄLPEN!

Vad är ni egentligen? Ett band? En klubb? En storm?
–Vi är ett tiomannaband och en klubb som tar folk med storm. Ett elektroinfluerat diskobalkanbrassband som spelar live, arrangerar klubbar, dj:ar, bygger djur och gör feta videoprojektioner. Det låter kaotiskt och briljant. Det är det också. 

Varför har ni valt att vara med i musikhjälpen?
–Vi tycker att det de gör är fantastiskt viktigt, särskilt i år. Om vi kan göra något för andra genom att spela, förutom att få dem att dansa, så är det kul! Sen vet vi att det kommer bli riktigt ball också, vi får ju sällskap av en massa andra grymma musiker och människor de här dagarna.
 
Skåne och Balkan, hur ser kopplingen ut där?
–Folk är peppade på bra musik, fest och dans. Det behöver inte vara knepigare än så, och det är det inte heller. Varken på Balkan eller i Skåne. 
 
Vem vill ni helst stänga in i en glasbur i en vecka?
–Oss själva och en lagom stor publik. Med sljivovica, stroboskop, rökmaskin och ett bra ljudsystem. Det hade varit ball!
 
Om vi skulle leka shag, marry, kill (eller ligga med, gifta sig med, döda, på ren svenska) med Stockholm, Göteborg och Malmö, hur skulle ni välja då?
Vi ser farliga ut men vi är egentligen rätt snälla, så det mesta vi gör handlar om kärlek. Marry: det måste bli Malmö/Lund. Det är sann, livslång kärlek. Shag: Stockholm, vi har just inlett en jäkligt fin kärlekssaga med klubbscenen i den stan. Vi har knappt varit i och spelat i Göteborg än, men är övertaggade inför spelningen till helgen! Stan får ge oss sitt bästa på lördag och sen får vi se, men jag känner på mig att det blir kärlek där med!
 
När ni kommer hem och packar upp, så sitter det så Marcus Birro -klistermärken på alla blåsinstrument! Vad hände egentligen i Göteborg?!
–Marcus vem? Det undrar vi också… 
 
Vi är i alla fall extremt peppade på att visa er the best of Göteborg på lördag! Ses då!
 
Allt om Musikhjälpen på Djungeltrumman hittar du här
Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!