Djungeltrumman­bloggen

Djungeltrumman #32 är här!

Igår släppte vi ett nummer på temat yttrandefrihet. Det firades med en smygläsning på Pustervik, tack till alla som kom och smygläste med oss!

Igår deltog också vår chefredaktör Maria Kopp i ett panelsamtal med Nils Funcke, yttrandefrihetsexpert. Det handlade förstås om Bokmässan och Nya Tider. Klubbredaktör Felicia Gauffin Jatta sammanfattade diskussionen så här:

”För första gången i mitt 22–åriga liv var jag idag inne på Bokmässan, enda anledning var att min (grymma) chef Maria skulle vara med i en debatt om yttrandefrihet och Nya Tider. Som ni säkert kan gissa övergick samtalet SNABBT till rasism och nazism. Vilket i och för sig är bra!

Enda kruxet är att publiken har en medelålder på ca. 45 år (vi på Djungeltrumman drog ner den med typ 15 år), alla är bleka (nej nu menar jag inte ashy pga. snart vinter, utan vita). Min fråga är: Hur kan denna publik + moderator + debattörer diskutera rasism? Har dessa någonsin varit med om rasism?

Också – ett stort grattis till Bokmässan som skapat ytterligare ett forum där medelålders vita män kan diskutera!”

Frukostsamtalet blev också en krönika, som skrevs av Micaela Arancibia Lattapiat och Felicia Gauffin Jatta. De frågar: ”Vilka är ni att föra vår talan?”

*mic drop*

Hälsningar,
Mathilda Svensson
Vik. printredaktör Djungeltrumman

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!