Djungeltrumman­bloggen

Djungeltrumman tipsar: Mellandagarna!

Hemvändartider är lika med amatörernas afton och framåt den 28:e ligger stan under ett tre meter tjockt täcke av glaskross och fimpar. Som du vet kräver mellandagarna lika noggrann planering när det kommer till fest som släkthäng, men frukta icke. Vi har din rygg och väljer våra klubbfavoriter!

martina
Pregnant Santa på Trummans julfest 2013. Foto: Charlotte Söderberg.

Juldagen

Wish You Were Queer
Under hösten har Wish You Were Queer göttat in sig ordentligt på stans klubbscen, och det får räknas som en självklarhet att det också blir juldagsfest av det hela. Ska du passa in här gäller det att fokusera på outfiten. Om en säger såhär: att dyka upp endast iförd kroppsglitter är mer accepterat än partytopp och rutig skjorta. Glöm för guds skull inte bort att OSA!
Läs mer.

Colors Neon Xmas
Det är inte många utanför Göteborg som vet det, men att festa färgkoordinerat är roligare än att festa ofärgkoordinerat. Var och varannan göteborgare har stenkoll på det, av den enkla anledningen att vi spenderat tusen sommarnätter på Colors. Juldagsvarianten av den klassiska onsdagsklubben är dock inte färgkodat per se, utan har temat neon. Klä dig så du syns och skaka därefter vad din mamma gav dig till hiphop och sånt.
Läs mer.

Vibes Julfest
När du vill byta julmusik mot hiphop, reggae och dancehall, eller skypesamtal med kusinerna i Thailand mot liveakter, kan du gott styra stegen mot Henkan på juldagskvällen. Fyra band står på scen, fyra dj:s står bakom skivspelarna och på dansgolvet står du med nån gammal gymnasiekompis i ena handen och en sexa jäger i andra.
Läs mer.

Woody Wests Stora Julfest
Woody West är som den bästa kompis du kan tänka dig. Hen hittar alltid på kul grejer, ser till att du får bli lite full och ordnar hemvändarfesten du behöver. Woody West håller definitivt ditt hår om du kräks. På juldagen bjuds det in till klassisk Pustervikfest med band på scen och Country-Kristina och Woody-Kim i dj-båset. Ska du välja en trygg punkt i tillvaron, ska du välja den här.
Läs mer.

74219
Snöstorm på Djungeltrummans julfest 2012. Foto: Anibal Tafur.

Annandagen

Instant
För hen som vill spendera årets sista fredag med svensk hiphops framtid (och nutid…) bär det förstås av till Pustervik på juldagen. Sin vana trogen har Instant bokat kul och bra, den här gången i form av Marcus Price och JaQe som huvudakt och Ikhana och Nibla som support. Botar inte det din juldagsbakfylla kommer tyvärr inget göra det.
Läs mer.

Yaki-Da
Fråga: Snabbaste sättet att tömma huvet på den där låten om Mary’s boy child? Svar: Techno. På annandagen fyller Johan Hagen och Fred White absintbaren med just exakt detta, så varsågod för botemedel.
Läs mer.

Dagen efter annandagen (den heter så)

Jr Erics Hyllningsfest
Varje år bjuder vänner och bekanta till Jr Eric, den svenska reggaeartisten som gick bort i Thailand 2009, göteborgarna till en stor fest i mellandagarna. Under årets upplaga hittar du bland andra Etzia, Parham, Papa Dee och Norris Man på scen, men du kan räkna med en ännu fetare lineup. För de med reggaesjukan finns förstås inget annat alternativ den här kvällen.
Läs mer.

Höga Nord Labelnight
Ett av landets bästa skivbolag släpper några av landets mest intressanta artister. Förhoppningsvis ordnar de en av veckans bästa fester också. En bra grej med att kombinera ”driva bolag” med ”ha fest” är att en har bokningarna rätt klara. Vad annars kan det bli än en helkväll tillägnad de band som Höga Nord släpper?
Läs mer.

Indiediscos Mellandagsfest
För poparen, eller hen som var popare på gymnasiet och vill återvända till sina forna jaktmarker) finns Jazzhuset förstås alltid tillgängligt. Inte helt otippat bjuds det på massor av dj:s, men en liveakt har också letat sig in i form av Helh. Det är hennes första spelning någonsin, så det är bäst du är lika snäll mot henne, som mot förstagångs-postare i Dr Status.
Läs mer.

Precis som vanligt hittar du alla helgens fester i klubbguiden!

Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!