Djungeltrumman­bloggen

Även om de varma vindarna kan vara något opålitliga så är sommarklubbarna desto mer trogna. Räddningen är här och vi vet vilka dansgolv som bjuder in till fester dit vintern aldrig når och där sommarfeeling är garanti – oavsett väder. 

137500
Foto: Matilda Söderberg

WWDIS Summer Nights
Nefertiti
Nef har under året blivit en göteborgares mest självklara nattklubbsval, och NDF har gett ”fredagsmys” en ny innebörd. Varje torsdag kommer du här se väl utvalda artister på scen, och först ut är Pale Honey (som för övrigt berättade i en intervju med Djungeltrumman hur en överlever regniga somrar).
Varje torsdag med start 2 juli, 22–03, 120 kr (80 kr före 22.30), 18 år.

Trunkfunks glassterrass
Yaki-Da
Det är underligt att konceptet glassterrass inte myntats tidigare i Göteborgs klubbliv. Men nu är det här, och känns lika självklart som en pizza på nyårsdagen. Här klubbar du med glass och öl i hand, dansar till elektroniska beats i världsklass och slickar i dig sommaren tio timmar i sträck om du så vill, för efter 22 så flyttar festen inomhus och fortsätter hela natten!
Utvalda datum hela sommaren (nästa gång är 26/7), 17–22, fri entré innan 22.00, 23 år.

Summer Sunset Sunday Sessions
Oceanen
SSSS stavas sommarens skönaste häng – på utvalda söndagar i sommar är det nämligen Nordic Vibrations som kommer att ta hand om både dig och Oceanen. Här levereras alldeles lagom pretto atmosfär, antingen vid baren eller i den lummiga uteserveringen, och tillsammans med SSSS kommer du få höra på minst en livespelning och en genomtänkt samling musikgenier bakom skivspelarna.
Utvalda söndagar fram till september (nästa gång är 12/7), 18–21, fri entré, 18 år.

Backyard & Magnus
Antagligen har du redan presenterats för Magnus djungelgård, antagligen har du träffat både hen, han och hon där och antagligen lär du hamna där igen även denna sommar – innergårdshänget hos Backyard toppar de flesta andra i stan. Här är det fest varje dag i veckan och du hittar garanterat något som passar!

Slice of Life
Rio Rio
Om du står utan efterfest är Slice of Life för dig som Sam är till Frodo, sylten till din rostade macka eller som 11:an raka vägen till Saltholmen. En liten del pop, en liten del sånt som alla kan sjunga med i, techno, house, synth, goth, ja men du fattar – en liten del av allt för att passa en så stor publik som möjligt.
Utvalda lördagar, 23–05, 100 kr, 20 år. 

Colors
Yaki-Da
Med sommaren kommer färg, och det är inte bara våra trädgårdar och kläder som blir mer färggranna, utan lagom till dess att det är skönt att gå barbent kommer även klubben Colors som ett efterlängtat brev på posten. Följ färgkoden och gå före i kön – nästa onsdag är det lila som gäller, så börja rota i garderoben!
Varje onsdag hela sommaren, 20–03, priset varierar, 20 år.

Pop Planet
Nefertiti
Solsystemets mesta popplanet huserar hos Nefertiti, och den här klubben är från och med nu din bästa vän i onsdagsnatten. Här moonwalkar du till pop, elektro, 90’’s och club hits. Glittra som en stjärna och explodera sen som en supernova. Pop Planet väntar på dig!
Varje onsdag hela sommaren, 21–03, 120 kr (fri entré innan 23.00), 20 år.

Port Du Soleil
Brewhouse, Åvägen 24
Varje år vaknar Port Du Soleil ur sin vintersömn. Läs: vaknar och fullkomligt exploderar! Om du letar efter en sommarklubb som bjuder på stämningen snygg, festlig och peppad är det hitåt du vänder klacken. Och nu när de har öppet både tisdag, fredag och lördag finns det egentligen inget annat för dig att göra än försöka vila fötterna lagom till nästa gång.
Varje tisdag, fredag och lördag, 20–03 (22–03 på tisdagar), 150 kr, 23 år.

Glad sommar!
/Moa

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!