Djungeltrumman­bloggen

Hälsohetsa lagom

Då och då har jag gett mig in i konceptet vit månad, det vill säga avstått från alkohol under 30 dagar (eller 31 då, beroende på månaden). Ett vanligt val såhär efter långledigheten, men ett som inte är helt okomplicerat.

Och då tänker jag främst på omvärldens reaktioner. Att tacka nej till alkohol sätter dig nämligen lätt i ett av följande fördomsfack: religiös, antibiotika-knaprande eller gravid. Det senare främst för kvinnor då. Omvärlden blir liksom provocerad när någon väljer bort och ifrågasätter deras eget val, lite som när någon väljer bort kött.

Men även om alkoholnormen fortfarande är stark har det hänt mycket inom området, och utbudet sträcker sig numera längre än till Ramlösa citron, det berättar Sara Berndtsson om i veckans matspaning.

I övrigt håller Djungeltrumman hälsohetsen på en lagom nivå. Köper fikabröd i vanlig takt (minst varannan dag!) och kliver ut i solen för att lapa d-vitamin så fort tillfället bjuds. Som idag till exempel, när den grå himlen för tillfället verkar ha flyttat någon annanstans. Visst känns det lite extra skönt med helg då?

Ses i solen!

Hälsningar,
Maria Kopp
Chefredaktör Djungeltrumman

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!