Djungeltrumman­bloggen

Hej Daniel Irk!

 


 

…Som är en av arrangörerna bakom den ambitiösa klubben All Out Dubstep på Röda Sten. På fredag gästas de av Foreign Beggars (UK) och vi passade på att ta oss ett snack om både det ena och det andra med Daniel.

Betätta om er klubb! 
– Oavsett om det är stora internationella bokningar, eller mindre kända akter på väg upp, försöker vi alltid hålla en hög kvalite rakt igenom. Det finns ett stort intresse för klubbmusik i Sverige, men det är inte alltid arrangörer och klubbägare håller en ambitiös nivå. Vi är både promoters och stora fans av musiken och vill därför höra de bästa av aktuella DJs och artister på ordentliga ljudsystem! 

Vilka är ni som arrangerar, och varför ska vi välja att gå till er klubb? 
– Vi pushar bastung klubbmusik från gatunivå och gör det för vår kärlek till musiken. Oavsett om det är legender, nykomlingar, internationellt eller lokalt så är det alltid röj när vi kopplar på strömmen! 

Vad vill du säga till alla mossiga politiker som vill bestämma när vi ska gå hem? 
– Att det är kört för dem! Att dansa till morgonsolen går upp har folk gjort sen grottmålningarnas dagar, och precis som graffiti kommer det aldrig gå att stoppa. Och varför skulle man vilja det? Vi tror att bra klubbar med grym musik gör oss till bättre människor, och staden till en trevligare plats. Göteborg har inte varit lika konstnärligt kreativt sen de glada svartklubbssdagarna i mitten på 90-talet. Många idag etablerade och respekterade kulturbärare har startat sina första projekt i rökiga källare medan basen knockat ner flaskorna från borden. Kanske lever staden upp? Det enda som är säkert är att folk inte kommer åka hem vid tre. 

Hur känner du som arrangör? 
– Som arrangör är det naturligtvis för jävligt, och på ett personligt plan är förmynderiet tröttsamt till bristningsgränsen. För Göteborg, som vill kalla sig "evenemangstad", är det ju så klart ett vanvett utan dess like. Bland restaurangägare, promoters, klubbfolk och de som kan branshen hittar du nog inte en enda som förstår logiken bakom. Skulle förslaget bli verklighet ger jag det ett, max två, år innan det ändras igen. Samma utredare och myndigheter som nu ligger på för att genomföra lagändringen kommer vara de drivande bakom att riva upp det… suck. 

Hur ser er klubbvår ut? 
– Hektisk som vanligt! Ständigt på jakt efter nya venues, fetare ljud, röjigare dansgolv och större leenden! On the grind, looking for the perfect beat… 

Vad tycker du är det viktigaste när man arrangerar klubb? Alltså, vad gör en klubb bra? 
– Klubbar kan ju se ut på många sätt… Är du som arrangör kunnig om din musik och gör saker från hjärtat så blir det bra. Låt inte musiken skymmas av hype och hipster-ängslighet! Är det bara bra musik på ett hyfsat system och en entusiastisk publik är vi hemma fast utan grannar! Det sagt, så tycker vi att klubbscenen i Sverige kan behöva lyftas upp ett snäpp! Det finns alldeles för mycket grym musik därute för att behöva stå ut med DJs som via skorrande högtalare stolt visar upp sin oförmåga att beatmixa på laptop… 

Tack så mycket Daniel! Vi hoppas så innerligt att du har rätt om att politikerna borde ge upp om kampen om att få oss i säng. Vi håller med dig, och vi tänker inte heller sluta att dansa för ens solen gått upp. Det är vår förbannade rättighet. Lycka till på fredag, vi ses i natten.

Mer info hittar du här

Vill du veta vilken doktor Simian Ghost vänder sig till med sina krämpor, höra dig för om Penga' Pers relation till smör, eller vad Transwagon tvingas göra av arbetsförmedlingen? Då gör du bäst i att läsa alla våra intervjuer. Du hittar dem här

 // Anna Wester

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!