Djungeltrumman­bloggen

Hej The Kick Inside!

 

 
Brittiska indiepojkarna i The Kick Inside gör mini-Sverigeturné med spelningar i Stockholm och Göteborg i helgen. Bandet är enligt egen utsago rätt dåliga på att promota sig själva, så vi tänkte göra en insats. Here it goes!
 
Okej, så på lördag kommer ni till Göteborg! Vad kan vi förvänta oss av spelningen?
Eftersom vi har delat scen med många svenska band och band som varit där och spelat är vi väldigt glada över att få ingå i den gemenskapen. Men det är också en väldigt bra anledning för oss att semestra lite, så ni kan förvänta er turister. Engelska turister.
 
Ni ska ju spela på Kontiki, en klubb som i princip är byggd helt och hållet av bambupinnar. Hur mycket bättre låter egentligen The Kick Inside i en djungel-inspirerad omgivning?
Att vara omgiven av naturmaterial kommer nog påverka vår prestation positivt, eftersom det finns mycket djungel i Bristol. Vi är helt enkelt vana vid det!
 
Var fick ni bandnamnet från? Och är ni någonsin oroliga att folk kommer läsa namnet och tänka "en spark på insidan? Nehej, det vill jag inte ha!"?
Jag kan helt ärligt säga att vi aldrig någonsin oroat oss för att folk ska missförstå så. Vi skulle aldrig drömma om att sparka någon! Eller… Vi skulle kanske drömma om det, men du vet.  Namnet kommer ju från Kate Bushs första album. 
 
På måndag morgon vaknar du och inser att du inte bara är kvar i Göteborg, utan du har dessutom lärt dig svenska och är omgiven av små, små blonda skrattande barn, som alla kallar dig pappa. Vad har hänt?
Jag hade nog trott att jag var med i fel sorts band… Jag kommer vakna i Stockholm på måndag, men de andra kommer vara tillbaka i England, omgivna av brittiska stereotyper som kallar dem Mister.
 
Hur bra promotion fixade inte vi? Imponerande, om vi får säga det själva! Kolla in eventet för klubben som The Kick Inside och två andra band spelar på här.
 
Fler intervjuer
Vill du läsa om när Belle and Sebastian-Chris snackar om friterade Snickers, när Lifelike slår världsrekord i korta svar eller när Icona Pop adressändrar till Liseberg? Klart du vill! 
Du finner alla våra intervjuer när du klickar här.
Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!