Djungeltrumman­bloggen

Helgens klubbrunda!

Det finns dem som hävdar att januari är som en enda lång måndag. De har fel. Januari har allt du kan önska – det vill säga både en nystart kombinerat med galafester (andra basala behov som mat, öl, sex och mentions på twitter gäller året om). Vi är duktiga på att vrida ur varenda droppe ur de saker som händer i staden, vi greppar varje halmstrå. Så, inte nog med att P3 Guld är en relativt stor happening i sig, i dess kölvatten kan vi räkna med för och efterfester och för- förfester och efter- efterfester i överflöd. Nöjesdesperation? Din pessimist. Låt oss kalla det pepp. Helgen har även en extra rolighetsdimension för mig, eftersom att jag känner starkt för kändisar. Varje år blir jag lika besviken när de är korta, tråkiga och ser fula ut när de slafsar lax från buffen. Jag vill inte nämna några namn, men vissa är dessutom otrevliga mot fotografer och har snickarbyxor. Orup heter han.

 
 
Fredag
 
Ja, då kickar vi igång helgen då. I ena hörnet har vi en kväll med storhetsvansinne på Röda Sten, P3 Guld- förfest med Hybris. För att locka ner oss i hamnen så viskar de ”Jonathan Johansson på scen… PSL, Klara Grape, Sven- Eric Nilsson på scen…” Som i trance vill vi ta dem i hand och följa med. 
Men på din andra sida står P3 Guld- förfest med Musikguiden och petar dig på axeln. ”Hallå, vi har ju Mofeta & Jerre och Linnea Olsson på scen på Jazzhuset! Plus att Ebbot och Ametist spelar skivor!” Och inte bara dem, minns du nu, våra gamla vänner Plåt- Erik, Blenda Lars och våra egna Karin&Fanny ska ju också spela. Vad göra? Svaret är enkelt. Ta taxi. Kom ihåg- du behöver aldrig välja!
 
Lördag
 
Ja, då var galakvällen här. Strunt samma om du inte har biljett höll jag på att säga, men vad jag menar är att du får göra det bästa av situationen. Det vill säga; häcka på Heaven 23 lagom till att galan slutar och kolla ifall några artister mellanlandar där på väg till efterfesten. Trava sedan till Yaki- Da (den vägen kan du) för Guldfeber i form av en hiphopdröm; Mohammed Ali med Mack beats, Grillat & Grändy med Fille och Sabo plus Mofeta & Jerre tillsammans med Spiderdogs. Alltihop på scen. 
Eller, och detta har jag inte ens nämnt som ett alternativ än, så skiter du fullständigt i både Veronica Maggio, In Flames och de svenska björnarna. Då kan du dra på Jazzklubb! Pyssling, Xenia Kriisin med vänner och Svenska Improvisations står på scen på klubben som ju heter just; Vi drar på jazzklubb! Vid midnatt drar Beat igång, närmare presentation behövs väl inte av klubben som har kört sedan det gick båtar på Östra Hamngatan.
 
Bara för att det händer något i staden, betyder det ju inte att alla våra andra favoritställen har stängt. Självklart hittar du alla helgens nöjen här!
 
Ta hand om er!
/Lisa
Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!