Djungeltrumman­bloggen

Helgens klubbrunda!

 

När jag var sådär 14-16 år gammal tyckte jag att Java var ungefär världens bästa ställe. Det var så himla bra att man kunde gå dit ensam och hitta halva sin bekantskapskrets där, kedjerökandes Lucky Strike över vad som närmast kan liknas vid en hink med chaithé. Vi lyssnade på WhenWeWereWinning på Java, allra första gången den sändes på radion. Vi satt som kajalmålade ljus runt bordet och kunde inte fatta att BD skulle släppa ny skiva. Vi spenderade håltimmar där, hårsprayade våra pandor, skaffade nya vänner. Det var som ett home away from home, helt enkelt. Precis det saknar mitt 23-åriga jag i Göteborgs uteliv. Ett ställe dit man kan gå vid öppningstid, slå sig ner i baren och sitta hela kvällen utan att känna sig som ett weirdo, men precis lika gärna härja på ett dansgolv natten igenom. Det ska vara avslappnat, men inte sunkigt. Det ska vara som ett hem i natten. Så, Göteborgs krögare, löser ni detta lovar jag att vara er BFF och spendera alldeles för stor del av min lön hos er. Jag vill bara inte vara hemlös mer!

Torsdag
När jag växte ur Java (eller när Java bytte soffor mot stenhårda stolar och införde regeln ”köper du fika får du sitta här i en timma, inte en sekund mer”) och fyllde 18 var Svanen något nytt slags hem. Om än inte lika pålitligt, men den där fågeln fanns ändå där varje torsdag. Nu är den tyvärr död, Svanen alltså, så istället går jag till Yakis restaurang på torsdag. Där ordnar finaste Jonas spelning och Daniella Kruth står på scen. Mys!

Fredag
De flesta vet att familjen är viktig, men ALLA vet att Djungeltrumman-familjen är extremt viktig. På fredag arrangerar två av våra bloggare klubbar och jag tänkte försöka hinna med båda två. Tur&Retur tar hand om din fredagen-den-13:onde-noja med indiepop på Henriksbergs Takterrass och Trunkfunk ger dig världens bästa elektroniska dansmusik på Yaki-Da. Kul och nice! Om jag är riktigt snabb hinner jag gå förbi Feed the Horse på Jazzhuset också. Eftersom jag gillar såväl hästar som fantastisk fest, kan det vara värt den extra hetsen.

Lördag
På lördag ska jag leka överklass på Operan! Jag ska se Tosca och tänker vara uppklädd och assnygg. Kanske är det just därför jag har en känsla av att jag framåt midnatt kommer vara dräggfull på en sunkig pub någonstans. Det är bra att låta extremiteterna mötas. Förutom att de då kanske tar ut varandra och plötsligt är det som en helt vanlig kväll…

Vill du undvika mig i helgen? Hitta din egen underhållning i guiden då! 

Puss!
/Karin

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!