Djungeltrumman­bloggen

Helgens klubbrunda!

 

 
 
 
Idag tänkte jag skriva värsta långa ingressen om att man ska ta sig ur sina invanda klubbmönster. Sedan tänkte jag lista klubbar som jag skulle vilja gå på, men aldrig hamnar på. Jag skulle uppmana er att upptäcka okända delar av Göteborgs klubbscen och vi skulle tillsammans dra runt i natten, fyllda av nya intryck, berusade av sprit, men framför allt av den klubbmångfald som finns i den här stan. Vi hade blivit vänner för livet. 
Men sen insåg jag att det är löning på fredag, så vart vi än går i helgen, kommer vi vara dräggfulla. Då kändes det hela som en waste. 
 
FREDAG
 
Café Publik
Café Publik, Andra Långgatan 20.
Med lön kommer förfest med finöl och finöl är bäst när någon annan serverar den. Därför tänker jag inleda min kväll på Publik på fredag. Dj-kollektivet Travets Tröttaste Krake spelar skivor och för oss Håkan-fantaster låter det ju onekligen lovande…
 
Firarfest
Storan, Kungsparken 1.
Jag gillar namnet Firarfest. Vi har fest och vi firar! Vi firar att vi har fest! Vi festfirar! Vi firfestar! Typ så. Sen att det är Bokmässan och Filmfestivalen som står bakom hela grejen gör det knappast sämre, för det innebär att jag kan dölja min förtjusning över namnet genom att säga att jag går dit för att få mig lite finkultur sådär framåt fredagsnatten. 
 
LÖRDAG
 
Bang 20 år och Ottar 30 år!
Yaki-Da, Storgatan 47.
Bokmässan är ju inte bara mässhäng vid Korsvägen, utan också ett ypperligt tillfälle att dricka lite sprit ett stenkast från Avenyn. På lördag fixar Ladyfest klubb för att fira tidskrifterna Bang och Ottars födelsedagar och det kan nog bli hur trevligt som helst. Bakom skivspelarna står en salig blandning av författare, skribenter och vanliga dödliga dj:s. Fint!
 
Slice Of Life
Rio Rio, Rosenlundsplatsen.
Anton och Andreas har bestämt sig för att fortsätta köra Slice Of Life trots att sommaren definitivt är slut. Så nu slipper du dricka folköl i någons lägenhet i Backa bara för att du inte vill gå hem klockan tre. Istället drar du till Rio Rio, dricker riktig alkohol och dansar till indie och sånt! Om du är lika taggad på Hisings-efterfest när klockan är fem kan vi tyvärr inte hjälpa dig.
 
Nu finns risken att ni har lite sämre klubbsmak än vad jag har och tycker att dessa alternativ låter helt fruktansvärda. Om detta är fallet hittar ni resten av allt roligt som händer i Göteborg i helgen här: http://www.djungeltrumman.se/klubbguide .
 
Don't be a stranger!
/Karin
1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!