Djungeltrumman­bloggen

Helgens Klubbrunda!

Alla kan inte göra allt. Medan de här sköna ryssarna (har egentligen ingen aning om huruvida de är sköna eller inte) är ute på rymdpromenad, spelar den här killen lite akrobatisk basket. Som man gör liksom. Vissa blir gamla, klär sig i coola hattar och dansar styrdans med sina tantvänner på skillsmässofester och kryddpartyn. Andra vill mest bara bygga om hela sin bil till en högtalare, för att kunna lyssna riktigt högt på Stiftelsen. Någon helt annan är mer intresserad av flygplansfest för en på Angela Merkels privatplan, och för att vara helt ärlig låter det som att han haft hur kul som helst. Jag då? Vad ska jag göra? Jo, jag tar väl och skriver en klubbrunda.

wowbildrundaFoto: Therese Kockum

Torsdag
Ska jag vara helt ärlig är inte helgen vi har framför oss, den bästa i Göteborgs historia i klubbväg direkt. Snarare tvärt om kanske. Dock vill jag poängtera att det definitivt inte kommer hindra mig från att dricka öl. I kväll, till exempel, planerar jag att inta mitt favoritbord på Restaurang Lagerhusets uteservering. Där känns det nästan som man sitter i kanalen. Skojar inte.

Fredag
Jag och mina vänner har den otroligt stolta traditionen 25:e-middag. Vi har haft ett gäng mer eller mindre framgångsrika traditioner genom åren (mer framgångsrik: tisdagsmiddag, mindre framgångsrik: hotelltorsdag) men just den här verkar överleva det mesta. Eftersom pengarna trillar in på kontot redan den 23:e passar vi på att gå till svenskkinesiska Björk & Bambu, som öppnat i Casa Nostras gamla lokaler, på fredagskvällen. Perfekt förfest, if I ever saw one!
När minsta lilla dumpling är uppäten beger vi oss till Club Slacker på Pustervik, för där spelar The Fume och The Kendolls live, och rock’n’roll är mycket gött. När de stänger på Järntorgsgatan 12 får jag väl gå hem då, pga kommunpolitikerna är inga jätteroliga människor.

Lördag
Jag kan villigt erkänna att jag blir lite sorgsen när sommarklubbarna börjar stänga ner. Det känns som värmen dör i takt med att uteserveringar packas ihop och ciggförsäljningen minskar. Snabbt som ögat måste jag byta bara ben mot vinterjackan, utan att riktigt fatta vad som har hänt. På lördag säger jag mina goodbyes till Villan, och kanske kommer en tår eller två falla. Om jag har tid med sentimentalitet vill säga, för när inte Zacke spelar live, eller Dj Dainja eller Kristian Anttila dj:ar, ska jag hinna med att playa en och annan låt. Kom och säg hej, vettja. Jag är inte alls farlig. Inte det minsta.
Om jag vill utnyttja den lördagsfrihet övermakten så vänligt gett mig, styr jag cykeln mot Rio Rio, och Slice of Life. Kombinationen båtfest, och öppet till fem är svårslagen.

Vill du hellre göra nåt annat? I klubbguiden finns alla stans fester!

Puss!
/Karin

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!