Djungeltrumman­bloggen

Helgens runda!

Musikhjälpen, hörrni! Jag älskar Musikhjälpen! Inte nog med att vi under en vecka kan kolla på radio i tv, köpa Leif Pagrotskys skägg och ta en kaffe på Centro medans vi väntar på att Timbuktu ska vakna. Vi kan också kombinera det vi gillar allra bäst (att gå ut) med något som vi borde göra lite oftare (skänka cash). Och det är liksom inte vilka fester som helst den här helgen heller, det är stora bokningar och allmän överpepp till höger och vänster. Så om du är en osköning som tycker att välgörenhet är värre än Hitler och därmed vägrar skänka en krona, då kan du räkna med att missa en himla massa bra fest i helgen.

Fredag
Muskhjälpenfesten Yaki-Da, Storgatan 47
Att Yaki arrar Musikhjälpenfesten känns föga förvånande. De har ju inte bara värsta jättelokalerna, plats för massor av dj:s och band, bartenders i fina mössor och stans bästa kaffedrinkar. De har också möbler som popstjärnor suttit på och som därmed kan auktioneras ut för att dra in ännu mer pengar. Den som först gissar vem stjärnan är bjuder jag på en öl på lördag!

Tur&Retur <3 Musikhjälpen Henriksbergs Takterrass, Stigbergsliden 7
Sara och Nadice fixar fester till höger och vänster, men även om du lyckats missa allihopa bör du faktiskt ta dig till Henkan just den här fredagen. För inte nog med att stans bästa dj (undertecknad) spelar skivor under kvällen, alla intäkter går också till Musikhjälpen. Win-win!

Lördag
Djungeltrummans Julfest Lagerhuset, Heurlins Plats 1
Det känns nästan lite löjligt att berätta för er varför jag (och ni) ska gå till Djungeltrummans julfest på lördag. Jag menar, jag har liksom skrivit spaltmeter om årets bästa julfest i facebook-events och klubbguider. Därför bestämde jag mig för att låta Jesper Strömqvist – the man, the myth, the founder of the Drum – förklara varför ni måste komma. Han sa såhär: ”Tänk dig att du ligger och sover, så väcker någon dig med en elpistol mot vaden. Så kommer det vara på lördag kväll. Den känslan. Och tänk om Rolf Lassgård kommer!”. Ses på lördag, helt enkelt!

Söndag 
Musikhjälpen: Harald Treutiger håller i auktion Gustav Adolfs Torg
Om du inte förstår hur roligt det kommer bli när Harald Treutiger ska auktionera ut saker, då vet jag helt enkelt inte riktigt vad jag ska göra med dig. Det börjar visserligen redan 12.00 i buren, men jag har en plan! Vi hittar en riktigt bra efterfest, stannar där till någon gång 11.00-11.30 (beroende på efterfestens placering) och sedan beger vi oss tillsammans till Gustav Adolfs Torg. I samlad tropp, som man brukar säga.

Du hittar hela klubbguiden här… Ifall du mot förmodan inte gillar mina förslag.

Vi ses i helgen!
/Karin

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!