Djungeltrumman­bloggen

Joy M’Batha påstår att hon änte gjort nått –  men det är inte sant. Hon har till exempel gjort en alldeles spanking new singel, som är precis lika spännande som sina föregångare. Ikväll uppenbarar sig Joy dessutom på Andra Långdagens officiella efterfest, så vi passade på att ställa några frågor inför Göteborgsbesöket.

11136361_10206514022030759_1759775240_o

För en vecka sedan droppade din tredje singel, Jag har änte gjort nått. Vad handlar den om?
– Den handlar om hur skyldig jag är till att vara oskyldig. Alla tycker vi om att ha kul och skita i allt. Även om de betyder att man bryter mot lagen eller gör något som anses vara tabu.

Texten är som vanligt full av lingvistiska lekar, såsom hooken “Jag har änte gjort nått – jag har gjort allt”. Är språket viktigt för dig?
– Nu kommer jag låta som någon man vill mobba men språket är så jävla intressant och vad man kan göra med det. Jag uppskattar liksom att man kan säga en sak som betyder många. Musiken och texten är ju som ett konstverk. Man tolkar den på olika sätt.

Det sägs att du bara rappade på engelska innan du dök upp i offentlighetens ögon. Vad innebar språkskiftet för din musik och texternas innehåll?
– Allt blir så mycket ärligare på svenska för att det står en så nära. Jag skulle nog säga att jag rappar om nästan samma saker, bara att jag måste jobba mer med texten nu och allt som en helhet, eftersom jag inte lika lätt kan gömma mig bakom svordomar eller liknande. Men de är sjukt roligt. Jag är alltid down för en utmaning. Som analsex.

Hur kan det komma sig att ingen skapat en Wikipedia-sida om dig än? Du har ju med råge överstigit den spärren på kändisskalan.
– Du det undrar fan jag med…! Jag sätter mig och gör en direkt! Nejmen jag tycker det är skönt och veta att det inte står för mycket om mig på internet. Det kommer att komma en vacker dag när det finns en flashbacktråd om hur JOY är i sängen. Den dagen, den sorgen haha. För övrigt så är jag jävligt bra i sängen, på köksbordet och i duschen. Just saying. Call me!

“Melodifestivalen får mig att vilja klösa ut ögonen”, sa du en gång. Några tankar om den gångna helgens Euro-schlager?
– Har jag sagt det? Fan va fett! Det finns inte så mycket att säga om melodifestivalen. Sämsta någonsin. Punkt. Typ.

Kan inte annat än hålla med. Men den här helgen hittar vi dig på Andra Långdagens officiella efterfest – som något slags klimax på vad som typ är Göteborgs julafton. Hur fett kommer det att bli egentligen?
– Jag är så jävla peppad asså! Det är julafton i GBG och jag är jultomten. Ska ge alla mina barn i publiken precis va de vill ha. De som är där får se va det sen blir, haha!

Har du någon relation till – eller till och med coola minnen från – Andra Långgatan?
– Jag uppträdde på efterfesten förra året tillsammans med Far & Son och lite andra kompisar. Det var sjukt fett och jävligt bra folk, meeen just Andra Lång har jag inte någon starkare relation till. Kanske dags att göra ändring på de nu?

Definitivt! Men resten av sommaren innebär mest en massa festivaluppträdanden och andra livedatum för dig. Kommer det finnas tid till att producera ett helt album att samla alla klockrena singlar på?
– Album är ute. Undra om jag någonsin kommer att göra ett album.. Jag släpper dock min första EP Glädjeflickan nu i juni och sen så kommer jag att fortsätta att spela in mellan alla spelningar. Det är minst lika roligt att göra musik som att framföra den så de kommer nog inte va några som helst problem att hitta tiden.

Henrik Boström

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!