Djungeltrumman­bloggen

Juldagsfest: Stearin!

Du kanske blir trött bara av tanken på juldagshets. Men intresserar dig ändå för trevliga människor, musik och alkoholservering från bar? Stearin är stället för dig den 25:e. Emerentia Leifsdotter Lund spelar det du vill höra.

Varför äger juldagen julaftons mamma?
  ”Gör den?” är nog min första reaktion, jag älskar julen, speciellt julafton, eller vänta nu: det gör jag inte alls, juldagen är ju bättre, det finns tid att njuta av julklapparna och ingen stress med att försöka klämma in så många förklaringar om vad jag sysslar med som möjligt eller var jag bor eller hur mörkhårig jag blivit. Dessutom finns det ett utbud av hemvändarfester där du kan träffa högstadiekärleken igen efter alla dessa år. Perfekt kombination.

Varför ska en gå till just er fest?
 Av den enkla anledning att det är så himlans trevligt, trevlig personal, trevlig DJ, trevlig mat och dryck och trevligt allt. Och motsatsen till pappas-nya-tjej-trevligt, det är inget fjäsk för gallerierna utan genuint. Knarrigt trägolv och kanelwhisky. Dessutom lovar jag att bjuda på resterna från godisbordet, hemmagjordknäck och hela paketet. Och Stearin stans godaste husets vin. Det har aldrig gjort mig besviken.

Vad önskar du dig i julklapp?
 Allra mest önskade jag att Shibbye och Persson skulle anses vara oskyldiga och frikännas, det blev tyvärr inte så. Nu hoppas jag att Carl Bildt avgår. Det är dock inget min pappa kan fixa, så av honom önskade jag mig dethär:
1) Undulat
2) Randiga tights från Polarn och pyret
3) En plånbok+ Världsfred. Och gärna snö.

Du vaknar upp på annandagen med helkroppstatueringar föreställande jultomten. Vad hände kvällen innan?
 Antagligen förlorade min kille helt inflytandet på mig, och jag på mig själv också för den delen, dels för att jag är maniskt nålrädd men också för att tatueringar är det värsta min kille vet. Jag hade helt enkelt försupit mig till den milda grad att jag glömt vem jag själv var.

Vem skulle ni helst få en julhälsning från, och vad skulle det vara?
 Jag hade blivit vansinnigt glad om Valerie Solanas hade återuppstått och vågat sig hit efter SCUM-debatten och önskat alla en riktigt god jul. Helt okej också att få en hälsning från personen jag älskar att hata, Camilla Läckberg.

Allt om juldagen 2011 hittar du här, och Djungeltrummans samtliga intervjuer här!

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!