Djungeltrumman­bloggen

Det liksom bubblar i magen på oss här på kontoret. Vi studsar upp och ner och en gång i halvtimmen måste vi ta ett varv, vilket tyvärr inte beror på någon långdragen öllunch eller så. Nej, för första gången på ett ordentligt tag finns Djungeltrumman i tidningsformat, och det känns hur kul som helst. Hela Stan har flyttat in på 800 ställen i Göteborg och vi hoppas verkligen du kommer gilla den. Förlåt för att vi tjatar, men vi kan liksom inte låta bli. Jag tänker fira hela helgen, och vill du diskutera frallor, recensentdöden eller vita kränkta män, hittar du mig på följande ställen:
ännuenrunda
Foto: Faramarz Gosheh
Torsdag
Bokmässan är ju inte bara lika med seminarier, köp av tusen fina serieböcker och montrar fulla av gratisgodis. Den är också fest, fest och åter fest. Vi drar väl igång på direkten tänker jag, med Galago och Teg Publishings festPustervik. Tre liveband spelar, och de är urbra alla tre. Hur låter den här lineupen liksom: Mattias Alkberg, Könsförrädare och Skator. Är inte det värt bakfyllan imorgon, vet jag inte vad som är det.

Fredag
Göteborg bjussar faktiskt på ordentligt med fina fester i helgen. Exempelvis WWDIS, som också de håller till på Pustervik, och har fina band på scen. A Place to Bury Strangers och Shannon & The Clams, heter de och det finns en chans att du i framtiden kommer skryta om att du såg dem på en klubbscen. Efter så mycket spelningstittande som jag bara hinner drar jag till Trädgår’n. Det gör jag, helt ärligt, inte direkt varje dag (det hade varit sjukt), men den här helgen känns det minst sagt rättfärdigat. Filmfestivalen och Glänta ordnar med jätteklubb, förstår du, och Silvana Imam och Vanessa Marko återfinns på scen. Dessutom står ett ordentligt gäng dj:s bakom skivspelarna. Ja, fast inte samtidigt alltså.

Lördag
På lördag ska jag fira att min kompis Robert fått en ny fin lägenhet. Dit kan du tyvärr inte komma (det är ”bara” en tvåa), men däremot kan vi mötas upp på Yaki-Da efteråt. Jag går dit för att säga grattis till Djungeltrummans före detta medarbetare Kristoffer Cras som firar att han släppt sin andra bok, och kanske för att kika lite på Petter. Han har nämligen också releasefest, fast för sin bok 16 rader. Räkna med boktravar på alla möjliga och omöjliga ställen, alltså. När jag blivit dissad av tillräckligt många mediemänniskor beger jag mig till Clooney’s, för det är aldrig fel att avsluta en kväll på hemmaplan.

Den som vill festa i helgen, men inte vid min sida, gör bäst i att kolla in klubbguiden. Där finns allt och lite till.

Puss!
/Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!